Sodo darbai kovą

3-sis iš 3 įrašų serijoje Dr. Malinauskas pataria
Daktaro Malinausko Medelynas

Visiems noriu priminti, kad sparčiai senka laikas, kuomet, nepadarant žalos augalui, dar galima genėti vynuoges ir aktinidijas, nes greitai jos pradės „verkti“ – iš žaizdų pradės tekėti sultys. Taip kad, prie darbų!

Taip pat, primenu apie vaismedžių balinimą. Kitą savaitę naktinę neigiamą temperatūrą keis dienos teigiama. Todėl vaismedžių kamienai dienomis bus gerokai įšildyti, o naktį – sparčiai atvės. Galima to pasekmė – kamienų žievės plyšimai.

Taigi, visi, kurie dar nesate nubalinę vaismedžių kamienų, turėtumėte suskubti tai padaryti. Prieš balinant vyresnių vaismedžių kamienus patartina metaliniu šepečiu pašalinti seną atsilaupiusią žievę. Valyti reikėtų nepažeidžiant gyvybingos žievės. Būtų idealu šią pašalintą žievę utilizuoti, nes joje gali būti žiemojančių kenkėjų ir ligų sukelėjų. Beje, apsaugoti augalus nuo saulės spindulių galite ir aprišdami juos BALTA agro danga, armavimo tinkleliu, netgi laikraščiais ar kitomis priemonėmis, kurios atspindi saulės spindulius.


Taigi, darbingos Jums savaitės!

Pagarbiai,
Dr. Kęstutis Malinauskas

P. S. Labai skubantys galite balinti kamienus tik iš pietinės pusės. Ji – jautriausia žievės plyšimams.
 

Serijos navigacija:<< Sodo darbai sausį       

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Apie Kęstutis Malinauskas

Biomedicinos mokslų daktaras Kęstutis Malinauskas įgijo sodininkystės daktaro laipsnį Lietuvos žemės ūkio universitete vadovaujant Agronomijos fakulteto dekanui prof. Viktorui Pranckiečiui. Daugelį metų kauptos ir praktikoje patikrintos jo žinios leidžia efektyviai spręsti aplinkos kūrimo ir priežiūros problemas bei pasiekti sodininkų lūkesčius atitikančius rezultatus.

Komentarai

Sodo darbai kovą — Komentarų: 1