Siūlomi terminai sodininkų kelių perdavimui

2021 m. vasario 19 d. ELTA tinklaraštyje pasirodė Seimo narės Astos Kubilienės pranešimas žiniasklaidai: „Nustatyti terminai baigti sodų bendrijose gyvenančių miestiečių diskriminavimą“. Pranešimo tekstas, o taip pat siūlomo LR sodininkų bendrijų įstatymo Nr. IX-1934 6, 16 straipsnių pakeitimo įstatymo projekto tekstas, aiškinamasis raštas ir lyginamasis variantas bei LR sodininkų bendrijų įstatymo šiuo metu galiojanti suvestinė redakcija nuo 2020-01-01 pateikiami žemiau.

Šią savaitę Seimo narė Asta Kubilienė registravo Sodininkų bendrijų įstatymo pataisas, kuriomis siekia pašalinti prielaidas savivaldybėms vilkinti kelių perdavimo procesą, nepagrįstai atidedant protokolų pasirašymą ir vengiant sodininkų bendrijų kelių perėmimo.… Skaityti toliau →

Seime 2020-12-10 pateiktas Sodininkų bendrijų įstatymo projektas

Seimo 2020 m. gruodžio 10 d. vakariniame posėdyje darbotvarkės klausimu 2-13 pateiktas svarstymui Sodininkų bendrijų įstatymo Nr. IX-1934 6 straipsnio pakeitimo įstatymo projektas (Nr. XIVP-65).

Dokumento tekstą rasite čia.

Po pateikimo įvyko balsavimas dėl pritarimo projektui. Balsavo 109 iš 111 užsiregistravusiųjų Seimo narių: už – 42, prieš – 10, susilaikė – 57. Nepritarus, įvyko alternatyvus balsavimas (užsiregistravo 113 Seimo narių): A – už pasiūlymą grąžinti šį projektą iniciatoriams tobulinti (už 80), B – už pasiūlymą jį atmesti (už 33), susilaikė 0.… Skaityti toliau →

LR sodininkų bendrijų įstatymo pokyčiai nuo 2020-01-01

2019 m. gruodžio 10 d. Seime buvo priimtas Lietuvos Respublikos sodininkų bendrijų įstatymo Nr. IX-1934 2, 6, 7, 8, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 24, 27 straipsnių ir penktojo skirsnio pavadinimo pakeitimo ir Įstatymo papildymo 22-1 straipsniu įstatymas (Nr. XIII-2647), įsigaliojęs 2020-01-01 (atsisiųsti).

Nauji Įstatymo pakeitimai ir papildymai geriau matomi bei patogiau skaitomi šio teisės akto projekto, priimto Seime, lyginamajame variante, kuriame naujas tekstas paryškintas, o senas – perbrauktas (atsisiųsti).… Skaityti toliau →