Siūlomi terminai sodininkų kelių perdavimui

2021 m. vasario 19 d. ELTA tinklaraštyje pasirodė Seimo narės Astos Kubilienės pranešimas žiniasklaidai: „Nustatyti terminai baigti sodų bendrijose gyvenančių miestiečių diskriminavimą“. Pranešimo tekstas, o taip pat siūlomo LR sodininkų bendrijų įstatymo Nr. IX-1934 6, 16 straipsnių pakeitimo įstatymo projekto tekstas, aiškinamasis raštas ir lyginamasis variantas bei LR sodininkų bendrijų įstatymo šiuo metu galiojanti suvestinė redakcija nuo 2020-01-01 pateikiami žemiau.

Šią savaitę Seimo narė Asta Kubilienė registravo Sodininkų bendrijų įstatymo pataisas, kuriomis siekia pašalinti prielaidas savivaldybėms vilkinti kelių perdavimo procesą, nepagrįstai atidedant protokolų pasirašymą ir vengiant sodininkų bendrijų kelių perėmimo.… Skaityti toliau →

Sodininkų keliai įstrigo ministrų stalčiuose

LR sodininkų bendrijų įstatymo Nr. IX-1934 2, 6, 7, 8, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 24, 27 straipsnių ir penktojo skirsnio pavadinimo pakeitimo ir įstatymo papildymo 22(1) straipsniu įstatymo (įstatymo Nr. XIII-2647) antroje dalyje kalbama apie sodininkų bendrijų teritorijose esamų kelių perdavimą savivaldybėms. Iki 2019-12-31 LR Vyriausybė turėjo priimti šio įstatymo įgyvendinamuosius aktus. Deja, įstatyme nurodytu laiku šie įgyvendinamieji aktai nepasirodė.… Skaityti toliau →