Paskutinės naujienos dėl kelių perdavimo savivaldybėms

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacija ir Vilniaus susivienijimas „Sodai“ dalyvaudami darbo grupėje* Sodininkų bendrijų įstatymo pakeitimo projektui parengti per pastaruosius metus pasiekė svarbių rezultatų, kad sodų bendrijų keliai taptų ne vien sodininkų rūpesčiu, bet prie to prisidėtų ir vietinės savivaldybės. Labai ženkliai šioje darbo grupėje padirbėjo Kauno rajono savivaldybės atstovas Tautvydas Tamošiūnas, Seimo narė Laima Nagienė ir kai kurie vyriausybės atstovai, kad būtų atsigręžta į sodininkų problemas.… Skaityti toliau →

LR Sodininkų bendrijų įstatymo Nr. IX-1934 6 ir 20 str. pakeitimo įstatymas (projektas)

1 straipsnis. 6 straipsnio pakeitimas

1. Pakeisti 6 straipsnio 1 dalį ir ją išdėstyti taip:

,,1. Mėgėjų sodo teritoriją sudaro sodininkų ir kitų asmenų, įsigijusių mėgėjų sodo teritorijoje sodo sklypą, naudojama nuosavybės ar kitomis teisėmis valdomų sklypų ir bendrojo naudojimo žemė, kuri teisės aktais buvo skirta mėgėjų sodininkystei plėtoti (kolektyviniams sodams steigti) arba priskirta pagal vėliau patikslintą žemės valdos projektą ar teritorijų planavimo dokumentą.Skaityti toliau →

LSBA valdybos veikla perduodant sodų kelius savivaldybėms

Įgyvendinant sodininkų kelių perdavimą savivaldybėms, Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos valdyba dalyvavo:

• dviejuose LR Seimo pavedimu 2021-06-04 sudarytos darbo grupės nuotoliniuose posėdžiuose, kuriuose nagrinėtos kelių perdavimo procedūrinės problemos (atstovavo Valdimaras Guzaitis) (posėdžio protokolas);

• pasitarime dėl sodų bendrijose esančių kelių perdavimo savivaldybėms, kuriame nagrinėtos protokolų rezoliucinės dalys ir diskutuota dėl įgyvendinamų sprendimų (2021-07-21, LR susisiekimo ministerija) (pasitarimo protokolas);… Skaityti toliau →