Dėl elektros tarifų sodininkų bendrijoms

Energetikos ministerija buvo paklausta ar sodininkų bendrijos, kaip juridiniai asmenys, ir jose gyvenantys asmenys, jei nėra sudarę tiesioginių sutarčių su ESO, gaus Vyriausybės nustatytos kompensacijos už elektrą.
Pateikiame gautą atsakymą.

“Lietuvos Respublikos elektros energetikos įstatymo 69 straipsnio 14 dalyje įtvirtinta, kad sodininkų, individualių automobilių garažų savininkų bendrijoms, perkančioms elektros energiją bendrijų narių bendroms reikmėms, taip pat daugiabučių gyvenamųjų namų arba bendrabučio tipo daugiabučių gyvenamųjų namų savininkų bendrijoms arba minėtų namų jungtinės veiklos sutarties dalyvių įgaliotiems atstovams, arba minėtų namų butų ir kitų patalpų savininkų bendrojo naudojimo objektų administratoriams, perkantiems elektros energiją daugiabučių gyvenamųjų namų bendroms reikmėms ir (ar) liftams, bendrabučio tipo daugiabučiams gyvenamiesiems namams (butams, kambariams, bendroms reikmėms ir (ar) liftams), taikomos tokios pačios elektros energijos kainos ir tarifai, kaip buitiniams vartotojams.… Skaityti toliau →

2022-07-10 08:13 Lietuvos rytas tinklalapyje buvo publikuotas straipsnis „Prašo gelbėti nuo sodus niokojančių šliužų, tačiau valdininkai problemos nemato: tvarkykitės patys arba mokėkite baudas“ (žemiau pateikiama jo ištrauka).

Apie invazinius šliužus kalbama jau ne pirmi metai – Lietuvoje plintantys gyviai padaro daug nuostolių daržininkams ir sodininkams. Su jais kovoti labai sunku, o kartais ir neįmanoma. Apie bėdas dėl šliužų kalbėjo ir į redakciją paskambinusi vadžgiriškė.… Skaityti toliau →

Seimas: ateityje teks mokėti už didelį kiekį upių ar ežerų vandens laistymui

2022-06-30 16:44 Diena.lt tinklalapyje buvo publikuotas straipsnis „Seimas: ateityje teks mokėti už didelį kiekį upių ar ežerų vandens laistymui“ (žemiau pateikiama jo ištrauka).

Smulkiems sodininkams ir daržininkams, turintiems tradicinius 6 arų sklypus, naujų mokesčių nebus, nebent bendrijos sunaudos nustatytas ribas viršijantį vandens kiekį.

Seimas nusprendė: jeigu visą mėnesį bus suvartojama daugiau kaip 10 kubų vandens per parą, jį reikės apskaityti, o virš 100 kubų – teks susimokėti 0,003 euro už kubą.  … Skaityti toliau →

Dar vienas bandymas padėti spręsti sodininkų klausimus

Gautas atsakymas iš Laisvės partijos pirmininkės į žemiau išdėstytą kreipimąsi. Jame rašoma:

“Sveiki, pritariu jūsų iškeltiems aktualiems klausimams ir manau, kad reikėtų juos spręsti.”

Siekdami, kad sodininkų problemos nebūtų pamirštos ir nustumtos į antrą planą, kreipėmės dar į vieną partiją su laišku, kuris pateikiamas žemiau:

“Laisvės partijos pirmininkei  Aušrinei Armonaitei

Dėl sodininkų bendrijų problemų

Lietuvoje yra apie 1200 sodininkų bendrijų, kurių sklypuose triūsia apie 0,5 milijono gyventojų: vieni užsiima mėgėjiška sodininkyste, poilsiauja, kiti savo sklypuose statosi būstus ir pastoviai gyvena.… Skaityti toliau →

Kvietimas teikti prašymus finansinei paramai gauti pagal Kauno rajono savivaldybės specialiąją sodininkų bendrijų rėmimo programą

Vadovaujantis Kauno rajono savivaldybės tarybos 2021 m. sausio 28 d. sprendimu Nr. TS-41 patvirtinta Kauno rajono savivaldybės specialiąja sodininkų bendrijų rėmimo programa (toliau – Programa), skelbiamas kvietimas teikti prašymus finansinei paramai pagal Programą gauti.

Prašymus gali teikti: Kauno rajono savivaldybės teritorijoje esančios sodininkų bendrijos (toliau – Bendrijos).

Prašymų teikimo terminas: prašymai teikiami nuo 2022 m. kovo mėn. 15 d.… Skaityti toliau →