Palinkėjimas ministrui Mažeikai

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos garbės pirmininkas Eidigintas Germanavičius parašė palinkėjimą gimtadienio proga LR aplinkos ministrui Kęstučiui Mažeikai, kuris jau eilę metų visaip trukdo spręsti Lietuvos sodininkų problemas, net siūlo panaikinti Sodininkų bendrijų įstatymą (viename Seimo posėdžių esamas ministras išsireiškė, kad naujasis LR sodininkų bendrijų įstatymas – tai lyg „dar vienos žvakutės uždegimas nabašninkui…“)

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos valdybos nuomone, toks problemų sprendimas (jas „laidojant“) būtų trumparegis ir neatitiktų Lietuvos sodininkų lūkesčių.… Skaityti toliau →

Vietinė rinkliava už atliekų tvarkymą Kauno rajone

Kauno rajone keičiasi daug metų galiojusi komunalinių atliekų surinkimo ir vežimo tvarka. Nuo 2020 m. balandžio 1 d. turimos komunalinių atliekų tvarkymo sutartys su UAB „Ekonovus“ ir UAB „Kauno švara“ tampa negaliojančiomis, o naujos nebus sudaromos. Komunalinių atliekų surinkimo ir vežimo paslaugas visoje Kauno rajono savivaldybės teritorijoje nuo šiol teiks tik UAB „Kauno švara“ (surinkimo grafikai). Antrinių žaliavų surinkėjas nesikeičia – seniūnijose esančius bendro naudojimo antrinių žaliavų surinkimo konteinerius, taip pat individualių namų valdų savininkams išdalintus pakuočių atliekų surinkimo konteinerius, ir toliau, nustatytu grafiku, aptarnaus UAB „Ekonovus“.… Skaityti toliau →

LSBA rekomenduoja atidėti visuotinius narių susirinkimus

Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) paskelbus koronaviruso protrūkį pandemija, Lietuvos sodininkų bendrijų asociacija rekomenduoja atidėti visuotinius bendrijų narių susirinkimus bendrijose, įprastai vykstančius sodininkų bendrijose pavasarį (turinčius įvykti 4 mėnesių laikotarpyje po finansinių metų pabaigos) iki neapibrėžto termino (kol viruso pandemija nebus atšaukta). Nerimą kelia 2020-03-11 anglų kalba pasirodęs straipsnis „Testai rodo, kad naujas virusas ant kai kurių paviršių išgyvena iki 3 dienų“.Skaityti toliau →

Seime priimtas Sodininkų bendrijų įstatymo projektas

Seimo 2019 m. gruodžio 10 d. vakariniame posėdyje darbotvarkės klausimu 1-10 svarstytas Sodininkų bendrijų įstatymo Nr. IX-1934 2, 6, 7, 8, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 24, 27 straipsnių ir penktojo skirsnio pavadinimo pakeitimo ir Įstatymo papildymo 22(1) straipsniu įstatymo projektas (Nr. XIIIP-2277(8)); priėmimas.

Priimamo projekto tekstą rasite čia.

Pasibaigus svarstymui, įvyko balsavimas už įstatymo priėmimą.… Skaityti toliau →

Naujas įrankis sodininkų bendrijų pirmininkams

2019 m. balandžio 6 d.​​ Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos (LSBA) narių susirinkimo metu buvo patvirtintas naujos LSBA interneto svetainės projektas, pagal kurį naujoji svetainė, be įprastinės naujienų, pranešimų bei nutarimų paskelbimo galimybės, turėtų ir papildomas funkcijas ne tik savo, bet ir jos narių, sodininkų bendrijų, svetainėms.

Tokia „WordPress“ multisvetainė yra sėkmingai sukurta ir jau talpina savyje pirmąsias sodininkų bendrijų svetaines. Šios svetainės savo funkcionalumu ir išvaizda niekuo nesiskiria nuo atskirai valdomų „WordPress“ svetainių.… Skaityti toliau →