Sodybų tuštėjimo metas baigiasi

Kol vieni guodžiasi, kad pandemijos metu prarado darbus ir pajamas, kiti ieško, kur išleisti santaupas. Nekilnojamojo turto ekspertai vienbalsiai tvirtina, kad sodybų tuštėjimo metas baigėsi.

Vienkiemiai ir sodai tapo paklausia preke, už kurią prašoma kartais nepaaiškinamų sumų.

Sodybos arba sodo ieškanti panevėžietė Arūnė pasakoja nė nepagalvojusi, jog tai bus toks sudėtingas darbas.  Dar prieš metus už 10 tūkst. eurų buvo galima Panevėžio rajone įsigyti pakankamai tvarkingą sodo namelį sodų bendrijoje, dabar už tokią sumą įmanoma įpirkti begriūvančią lūšnelę.… Skaityti toliau →

Kauno rajono savivaldybės tarybos 2021-01-28 posėdis

2021 m. sausio 28 d. 10.00 val. įvyko Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdis, kuriame svarstytas klausimas „40. Dėl Kauno rajono savivaldybės specialiosios sodininkų bendrijų rėmimo programos patvirtinimo“.

Pranešėjai: Kauno r. sav. mero pavaduotojas A. Nesteckis ir Kauno r. sav. tarybos narė V. Guogienė. Balsavimo rezultatai: už – 25, prieš – 0, susilaikė – 0 (sprendimas priimtas vienbalsiai).

Pasisakė Kauno r.… Skaityti toliau →

KRS sudaryta darbo grupė sodininkų rėmimo fondui įkurti

Kauno rajono savivaldybės tarybos narė Jūratė Truncienė kreipėsi į Kauno rajono merą Valerijų Makūną ir pasiūlė įkurti „Sodininkų bendrijų rėmimo fondą“ (žr. žemiau Jūratės Truncienės 2020-08-26 rašytą raštą).

Kauno rajono meras 2020-09-09 išleido potvarkį Nr. MP-32 dėl darbo grupės sudarymo (žr. žemiau potvarkio tekstą).… Skaityti toliau →

Palinkėjimas ministrui Mažeikai

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos garbės pirmininkas Eidigintas Germanavičius parašė palinkėjimą gimtadienio proga LR aplinkos ministrui Kęstučiui Mažeikai, kuris jau eilę metų visaip trukdo spręsti Lietuvos sodininkų problemas, net siūlo panaikinti Sodininkų bendrijų įstatymą (viename Seimo posėdžių esamas ministras išsireiškė, kad naujasis LR sodininkų bendrijų įstatymas – tai lyg „dar vienos žvakutės uždegimas nabašninkui…“)

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos valdybos nuomone, toks problemų sprendimas (jas „laidojant“) būtų trumparegis ir neatitiktų Lietuvos sodininkų lūkesčių.… Skaityti toliau →