Karantinas atšauktas 2020-06-17

Vyriausybė nuo birželio 17 dienos atšaukė dėl koronaviruso pandemijos įvestą, tris mėnesius trukusį karantiną. Lieka galioti vasario pabaigoje šalyje paskelbtas ekstremaliosios situacijos režimas, pagal kurį taikomi šie ribojimai:
– toliau reikia dėvėti kaukes viešajame transporte, masiniuose renginiuose;… Skaityti toliau →

LSBA narių susirinkimas 2020-06-27

2020 m. birželio 27 d. 11 val. šaukiamas Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas. Susirinkimo vieta: Lapių seniūnija, A. Merkio g. 1, Lapės.

Darbotvarkėje:
1. Ataskaitos už 2019 metus aptarimas.
2. Revizijos ataskaita už 2019 metus.
3. Valdybos narių rinkimai.
4. Pajamų-išlaidų sąmatos 2020 metams tvirtinimas.
5. Kiti klausimai.… Skaityti toliau →

Buhalterinės apskaitos paslaugos

Sodininkų bendrijų vadovų dėmesiui!

B. Šmitaitės įmonė, atliekanti sodininkų bendrijų buhalterinę apskaitą, siūlo:
– asociacijos nariams buhalterinę apskaitą su nuolaida;
– laiku ir kokybiškai atliekamas buhalterinės apskaitos paslaugas;
– pinigų iš sodininkų surinkimą:
    – B. Šmitaitės įmonės patalpose;
    – sumokant į bendrijos sąskaitą internetu;
    – sumokant „Perlo“ terminale;
– Kitas paslaugas: sąmatų ruošimo, teisines, organizacines, raštvedybos ir pan.… Skaityti toliau →

Balsavimas raštu karantino metu

Nuo š. m. gegužės 18 d. švelninami karantino reikalavimai – bus leista organizuoti renginius iki 30 žmonių lauke, užtikrinant 10 kv. m plotą žmogui ir ne mažesnį nei 2 metrų atstumą tarp žmonių.

Jei šiuo metu galiojantys karantino reikalavimai užsitęstų, o sodininkų bendrijos valdyno organui nedelsiant reikėtų pradėti spręsti klausimus, kuriems reikalingas susirinkimo pritarimas, susirinkimą po gegužės 18 d. galima būtų suorganizuoti ir nelaukiant visiško karantino atšaukimo.… Skaityti toliau →

LSBA naujienlaiškių siuntimo ypatumai

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos svetainių sistema užsiprenumeravusiems vartotojams siunčia naujienlaiškius, talpinančius savyje naujausius svetainių tinklaraščių (blogų) įrašus. Tai reiškia, kad pasirodžius naujam tinklaraščio įrašui, užsiprenumeravę naujienlaiškį svetainės vartotojai savaitės bėgyje gaus apie tai pranešimus (naujienlaiškio forma) jų nurodytais el. pašto adresais.

Naujienlaiškyje vartotojas matys tam tikrą skaičių (numatytasis – 3) naujausių tinklaraščio įrašų. Siunčiamame el. laiške yra rodomas ne visas įrašas, o tik 70 pirmųjų jo žodžių.… Skaityti toliau →