Dėl susirinkimų sodininkų bendrijose karantino metu

Koronaviruso plitimui ne!

Sutinkamai su Vyriausybės nutarimo Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo 2.2.8 punktu, draudžiami visi „organizuoti žmonių susibūrimai viešoje vietoje iš anksto nustatytu laiku, išskyrus […] renginius atvirose ir uždarose erdvėse, kai renginyje dalyvauja ne daugiau nei 150 […] dalyvių […], kurie organizuojami ir vykdomi renginio organizatoriams užtikrinant […] dalyvių registravimą bei kontroliuojant […] dalyvių patekimą į renginio vietą, […] dalyviams renginį stebint tik iš sėdimųjų vietų, […] dalyviams viso renginio metu dėvint kaukes, […] bei užtikrinant kitas valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas […] sąlygas.… Skaityti toliau →

Karantinas pratęsiamas iki 2021-04-30

SARS-CoV-2 (COVID-19) koronavirusas

Vyriausybė penktadienį (2021-03-26) nusprendė, kad 2020-11-07 įvestas visuotinis karantinas, turėjęs galioti iki 2021-03-31, yra pratęsiamas dar vienam mėnesiui iki 2021-04-30 24:00 valandos. Vienuolikai dienų (nuo 2021-03-27 00:00 val. iki 2021-04-06 24:00 val.) apribojamas asmenų judėjimas tarp visų šalies savivaldybių, išskyrus tarp „žiedinių“ (t. y. besiribojančių Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus miestų ir rajonų) savivaldybių. Kitos karantino režimo sąlygos kol kas lieka nepakitusios.Skaityti toliau →

Karantinas pratęsiamas iki 2021-03-31

SARS-CoV-2 (COVID-19) koronavirusas

Vyriausybė trečiadienį (2021-02-24) nusprendė, kad 2020-11-07 įvestas ir 2020-12-16 sugriežtintas visuotinis karantinas, turėjęs galioti iki 2021-02-28, yra pratęstas dar vienam mėnesiui iki 2021-03-31 (trečiadienio) 24:00 valandos. Asmenų judėjimo tarp savivaldybių ribojimas pratęsiamas iki 2021-03-15 24:00 valandos, tačiau nuo 2021-02-25 leidžiamas judėjimas tarp „žiedinių“ (t. y. besiribojančių Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus miestų ir rajonų) savivaldybių bei leidžiama nedėvėti kaukių atvirose erdvėse, kai šalia 2 m spinduliu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius.Skaityti toliau →

Karantinas pratęsiamas iki 2021-02-28

SARS-CoV-2 (COVID-19) koronavirusas

Vyriausybė trečiadienį (2021-01-27) nusprendė, kad 2020-11-07 įvestas ir 2020-12-16 sugriežtintas visuotinis karantinas, turėjęs galioti iki 2021-01-31, yra pratęstas dar vienam mėnesiui iki 2021-02-28 (sekmadienio) 24:00 valandos. Iki tos pačios datos pratęstas ir asmenų judėjimo tarp savivaldybių ribojimas.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys informavo, kad įvedus griežtą karantiną, sergamumas COVID-19 yra sumažėjęs, bet per savaitę registruojamų naujų skaičius vis dar ženkliai didelis.… Skaityti toliau →

Karantinas pratęsiamas iki 2021-01-31

SARS-CoV-2 (COVID-19) koronavirusas

Tik pradėjusi darbą naujoji Lietuvos Respublikos Vyriausybė, 2020-12-11 (penktadienį) pasitarusi su sveikatos ekspertais, 2020-12-13 (sekmadienį) posėdžio metu, atsižvelgdama į kintančią situaciją ir epidemiologų rekomendacijas, priėmė naujas COVID-19 pandemijos valdymo priemones ir nusprendė pratęsti karantino laikotarpį iki 2021-01-31.

Nuo 2020-12-16 draudžiama prekyba nebūtinaisiais produktais – uždaromos visos parduotuvės, kurios neteikia maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ar ortopedijos techninių priemonių.… Skaityti toliau →