Judėjimo ribojimą siūloma pratęsti šešiolikoje savivaldybių

Žemiau pateikiamas Sekunde.lt tinklalapyje publikuotas straipsnis „Judėjimo ribojimą siūloma pratęsti šešiolikoje savivaldybių“.

Judėjimo ribojimą iki mėnesio pabaigos siūloma pratęsti 16 savivaldybių, tarp jų – Vilniuje ir jo rajone, Klaipėdoje, Neringoje, nurodoma pirmadienį registruotame Vyriausybės sprendimo projekte.

Sveikatos apsaugos ministerija siūlo, kad judėjimo ribojimai iki balandžio 1-osios būtų pratęsti tarp Biržų rajono, Klaipėdos miesto, Kupiškio rajono, Marijampolės, Neringos, Panevėžio miesto ir rajono, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Vilniaus miesto ir rajono bei Visagino savivaldybių.

Ir toliau galiotų draudimas atvykti ir išvykti iš jų, išskyrus išimtinius atvejus, taip pat būtų galima judėti tarp žiedinių savivaldybių.

Pasak ministerijos teikimo, tęsti judėjimo ribojimus siūloma tose savivaldybėse, kur 14 dienų naujų COVID-19 atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų siekia 200 ir daugiau.

Taip pat patikslintas tarp leidžiamų lankyti uždarose erdvėse esančių įstaigų sąrašas, įtraukiant zoologijos ir botanikos sodus.

Komentarai nepriimami.