Sodininkų pasitarimas Domeikavoje 2010-10-29

2010 m. spalio 29 d. Kauno rajono Domeikavos seniūnijos salėje vyko Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos organizuotas pasitarimas aktualiais sodininkų bendrijoms klausimais.

Posėdyje dalyvavo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius V. Bancevičius, Domeikavos seniūnas R. Stankus, Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kauno rajono agentūros vyriausiasis specialistas G. Valiukevičius, Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos pirmininkas E. Germanavičius.

Pasitarimą pradėjo E. Germanavičius. Dalyvius supažindino su aktualiausių problemų – atliekų tvarkymo, nuotekų valymo, kelių nuosavybės ir priežiūros numatomais sprendimais. Paragino visus prisijungti bandant optimaliai išspręsti problemas, pasidalinti idėjomis, nuomonėmis.

V.Bancevičius sodininkų nepaguodė, patarė patiems spręsti savo problemas. „Sodininkų bendrija – kolektyviai valdoma teritorija. Savivaldybės požiūriu, tai yra juridinis asmuo. Jie turi tam tikrą teritoriją ir joje tvarkosi taip, kaip išmano“, – sakė savivaldybės administracijos direktorius.

G.Valiukevičius kalbėjo apie dar 2008 m birželio 2 d išėjusį įsakymą „Dėl paviršinių vandens telkinių naudojimo vandeniui išgauti tvarkos.“

Visi naudojantys vandenį iš stacionarių vandens telkinių, t.y iš upių, tvenkinių, ežerų  ir išnaudojantys daugiau nei 100 m3 ir daugiau vandens per parą privalo turėti leidimą. Taip bus gaunami duomenys apie sunaudojamo vandens kiekį bei užkertamas kelias per dideliam vandens lygio pokyčiui. Tuo pačiu neigiamam poveikiui aplinkai.

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Komentarai nepriimami.