Lietuvos Notarų rūmų prezidentui

Šiuo kreipimusi informuojame, kad notarai kartais nevykdo Lietuvos Notarų rūmų prezidento nurodymų, bei bandome išsiaiškinti kokie notarų įkainiai už sodininkų bendrijos įstatų tvirtinimą.


2008 m. balandžio mėn. 8 d.

Gerb. Lietuvos Notarų rūmų Prezidente,

Siunčiu Jums sodininkų bendrijos „Tauras” pirmininkės Astos Kargaudienės laišką apie tai, kad Klaipėdos miesto 9-ojo notarų biuro notarė Vaida Meškiene pasirašė pirkimo-pardavimo sutartį negavusi sodininkų bendrijos pirmininkės pažymos apie skolas. Sutartyje pardavėjas Rokas Žiukas ir pirkėjas Kęstutis Gežna. Notarinio registro Nr. VM9-1808, sutartis pasirašyta 2008.03.31.

Atkreipiu Jūsų dėmesį, kad tuo klausimu buvo rašytas Jūsų raštas LR Seimo nariui V. Grubliauskui, man ir perspėti visi Klaipėdos notarai.

Prašau informuoti, kokius įkainius taiko notarai, tvirtinant sodininkų bendrijų įstatus: kai tvirtinami naujai paruošti įstatai, kai yra įstatuose nežymūs pakeitimai, kaip valdybos narių skaičiaus pasikeitimas, valdybos narių sąstato pasikeitimas, adreso pasikeitimas ir t. t.

Pagarbiai,
Sodininkų bendrijų asociacijos pirmininkas
Eidigintas Germanavičius


Priedas: SB „Tauras” raštas.


SODININKŲ BENDRIJA „TAURAS“
Kodas 141845789 Akmenų g. LT 5800 Klaipėda Tel.86 70 82348

Klaipėdos sodininkų bendrijos „Tauras“ 2008-04-07 Nr.03-199
pirmininkė Asta Kargaudienė
Tauro 3-oji g.18,
Klaipėda

Lietuvos Notarų viceprezidentui
Gerb.p. M.Stračkaičiui

Gavome iš Jūsų pranešimą,kad Klaipėdos miesto notarų biurai yra informuoti,kad tvirtindami sodininkų bendrijose pirkimo ir pardavimo sutartis, pateiktų iš sodininkų bendrijos pažymą,kad parduodamo turto savininkas neturi skolų bendrijai.Tačiau Klaipėdos miesto 1-asis ir 9-asis notarų biurai nesilaiko šių nurodymų ir tvirtina pirkimo ir pardavimo sutartis. Manyčiau, jeigu notaras savo parašu tvirtina sandėrį,,o sudaryta sutartis prasilenkia su tikrove,vadinasi,notaras nepakankamai gerai patikrino duomenis, padarė klaidų ir turi pats už tai atsakyti.

Su Pagarba

S.B.“Tauras“pirmininkė Asta Kargaudienė


 

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Komentarai nepriimami.