Lapkričio mėnesio darbai

9-sis iš 9 įrašų serijoje Mėnesio darbai
wp-content/uploads/2019/05/imgMenesioDarbai-300x300.png

Darbai sode ir darže

  • Jei turite mėšlo, išmėtykite krūvelėmis sode. Po jomis žiemoti susirenka kurkliai. Kai pašals, mėšlą išsklaidykite. Taip kenkėjai žus.
  • Sugrėbkite nukritusius lapus, atliekas. Juos palikus per žiemą gali iššusti žolė.
  • Prieš šalčius nubaltinkite vaismedžių kamienus bei skeletines šakas.
  • Kruopščiai apriškite medelius. Jokiu būdu nenaudokite polietileno plėvelės, nes susirinkęs vanduo prasidėjus šalčiams suledėja ir perdreskia žievę. Galite naudoti eglišakes, šaknis pridenkite durpėmis ir mėšlu.
  • Naujai pasodintas svogūnines ir jautresnes daugiametes gėles mulčiuoti durpėmis ir pridengti eglių šakomis.
  • Metalines įrankių dalis nuvalykite ir ištepkite vazelinu ar naudotu variklių tepalu. Ant plytų ar ant akmenų užkelkite vandentiekio vamzdžius, išsukite čiaupus.
Serijos navigacija:<< Spalio mėnesio darbai       

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Komentarai

Lapkričio mėnesio darbai — 4 komentarai

  1. Dažnai aprašomas, kaip ir čia pateikiamas, kurklių gaudymo būdas prieš žiemą išmėtant mėšlo krūveles sode ir per šalčius jas apverčiant. Ar kas yra taip bandęs atsikratyti sodo kenkėjų? Aš bandžiau – nieko neradau po tomis krūvelėmis. Gal mano kurkliai gudresni?…

  2. Su muilu ir vandeniu…

    Siūlau ekologišką ir realesnį būdą, asmeniškai išbandytą. Sutrinate kiaušinių lukštus, įpilate truputi aliejaus, išmaišote iki tirštos konsistencijos, tipo košelės. Imate šaukštelį ir į matomus urvelius (ypač po lietaus gerai jie matosi) pridedate to “maistelio”. Kurkliams jis tinka ir patinka. Deja šis niekadėjas pasimaitina paskutinį kartą savo gyvenime… Esmė tame, kad kiaušinių lukštai supjausto to gyvio žarnyną. Jis nebegali toliau maitintis ir po keleto dienų ar po savaitės randi (arba ne) jį kur sudžiuvusį.

    Yra dar “cheminis” naikinimo būdas, gan patikimas. Iš Baltarusijos, gal Ukrainos ar Rusijos atvežamas “maistas” nuo kurlių, pavadinimu “Гром”, padeda tikrai. Lietuvoje cheminių priemonių nuo kurklių nėra, nebent tik atbaidančių, bet nesunaikinančių juos.