Sodininkai galės susigrąžinti investuotas lėšas

Seimo nario A. Petkaus pranešimas: sodininkai galės susigrąžinti į vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo sistemas investuotas lėšas.

Parlamentarui „tvarkiečiui“ Almantui Petkui Seime įregistravus pasiūlymą Sodininkų bendrijų įstatymo projektui dėl vandentiekio ir nuotekų valymo infrastruktūros perdavimo viešajam vandens tiekėjui kilo diskusijų, ką daryti su tomis sodininkų bendrijomis, kurios vandentiekio tinklus įsirengė pačios ir investavo savo lėšas. Norėdamas apginti Konstitucijoje įtvirtintą nuosavybės neliečiamybės principą, Seimo narys A. Petkus patobulino pasiūlymą numatydamas, kad vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo bei valymo sistemos iš bendrijų bus išperkamos pagal jų esamą būklę ir vertę. Tokiu būdu sodininkams bus teisėtai atlyginama už jau padarytus darbus, o savivaldybėms suteikta galimybė iki 2014 metų pabaigos 95 procentus kiekvienos savivaldybės gyventojų aprūpinti viešojo vandens tiekėjo tiekiamu vandeniu ir nuotekų tvarkymo paslaugomis.

„Pagrindinis tikslas šiuo metu yra kaip galima skubiau ir efektyviau pasinaudoti Europos Sąjungos teikiamu finansavimu vandentiekio tinklų ir nuotekų valymo įrenginių modernizavimui, plėtrai ir statybai. Iki numatytos programos įgyvendinimo liko tik du metai, todėl, norint pasiekti Europos Sąjungos keliamus reikalavimus, savivaldybėms ir viešiesiems vandens tiekėjams turi būti sudarytos sąlygos įrengti vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo bei valymo sistemas bei rūpintis šių sistemų priežiūra. Esminis pasiūlymo pakeitimas yra tas, kad viešasis vandens tiekėjas turės išpirkti iš bendrijos vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo bei valymo sistemas“, – teigė Seimo narys, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūno pavaduotojas Almantas Petkus.

Seimo narys Almantas Petkus

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Komentarai nepriimami.