Šiauliečiai rašo

LSBA atstovas Šiauliuose, SB „Svajonė“ pirmininkas A. Jakštas parašė LR aplinkos ministro pavaduotojui L. Jonauskui ir Seimo aplinkos apsaugos komiteto pirmininkui A. Salamakinui.


Laba diena,

šių metų lapkričio mėn. 23 dieną Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos Šiaulių miesto atstovai bandėme Šiaulių miesto savivaldybės Miesto ūkio ir plėtros komitete diskutuoti su tarybos nariais bei Architektūros ir Infrastruktūros skyrių vadovais, sodų vidaus kelių perdavimo savivaldybei klausimais. Suprantama, pačios savivaldybės be Lietuvos Respublikos vyriausybės pagalbos šių problemų neišspręs.

Siūlymas Vyriausybei: atsisakyti numatomų brangių kadastrinių matavimų, o lėšas skirti savivaldybėms – sodininkų bendrijų smulkiam kelių (gatvių) remontui ir priežiūrai. Tam reikėtų nustatyti tvarką, pagal kurią savivaldybės numatytų lėšų poreikį, terminus šioms lėšoms gauti ir atliktų numatytus darbus.

Kartu kėlėme klausimą dėl centralizuoto vandentiekio bei nuotėkų tinklų atvedimo bent iki sodų teritorijų. Toliau patys sodininkai galėtų kooperuotis ir jungtis prie šių tinklų. Šiai dienai vandentvarkos infrastruktūros plėtros projektus dar finansuoja Europos Sąjungos Sanglaudos fondas – būtina šiuos pinigus nukreipti ir esamų sodų teritorijų infrastruktūros vystymui. Neišsprendus centralizuoto geriamo vandens tiekimo sodams – bus sukurta didelė ekologinė šių teritorijų problema. Manytume, kad soduose gyvenantys žmonės neturėtų būti diskriminuojami kitų piliečių atžvilgiu ir jiems turėtų būti sudarytos lygios teises ir galimybės prisijungti prie centralizuotų vandens ir nuotėkų tinklų ir gauti kokybišką geriamąjį vandenį.

Šia tema laikraštis “Šiaulių kraštas” išspausdino straipsnį – pridedu jį kaip priedą.

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacija tikisi iš LR Seimo ir Vyriausybės aktyvesnio tarpusavio bendradarbiavimo sprendžiant įsisenėjusias mūsų soduose problemas.

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos atstovas Šiauliuose,

SB „Svajonė“ pirmininkas
Algirdas Jakštas


 

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Komentarai nepriimami.