Seminaras Elektrėnuose

Renginyje dalyvavo sodininkai iš Elektrėnų, Vievio, Kaišiadorių, Kauno rajono, Birštono, Žiežmarių. Dalyvius pasveikino ir renginį pradėjo Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos pirmininkas Eidigintas Germanavičius.

Jis papasakojo apie asociacijos veiklas, gautą EEE ir Norvegijos paramą. Pranešė apie numatomus buhalterinės apskaitos mokymus.

Toliau kalbėjo Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Kadastrų ir geodezijos departamento direktorius Saulius Urbanas. Pasakojo apie dar sovietinių laikų matavimų netikslumus. Jis papasakojo apie sodų sklypų ženklinimą, skaitmenizavimą. Patarė kaip pradėti spręsti šias problemas.

Sodininkai domėjosi, kokiu atveju gali sodininkų bendrijų pirmininkas spręsti ginčus tarp sodininkų. Sodininkų nuomone, šiuo metu yra neteisingai nustatyta bendro naudojimo žemės nuomos kaina, sodininkų bendrijose keliai turi būti atskirti nuo bendro naudojimo žemės, už juos negalima taikyti nuomojamos žemės mokesčio.

Sodininkai mano, kad juridiniams asmenims negalima leisti įsigyti žemės sklypų sodininkų bendrijose.

Reikėtų prašyti LR Seimo Aplinkos apsaugos komiteto apsvarstyti sodininkų keltus klausimus.

Toliau kalbėjo AB “VST“ generalinis direktorius Rimantas Vaitkus. Jis pranešė apie naujai įsigaliojusį įstatymą dėl elektros tinklų išpirkimo iš sodininkų bendrijų.

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Komentarai nepriimami.