SB „Svajonė“ 50-metis per Jonines

Buvo naktys švento Jono,
Laužai degė paupy…

Šios Joninės buvo ne eilinės – sodininkų bendrija „Svajonė“ kartu minėjo ir savo įkūrimo 50-metį. 🔥🔥🔥

Birželio 23 d. sodininkų bendrija „Svajonė“ Šiauliuose atšventė laukiamiausią metuose šventę – Jonines. Tai buvo puiki proga visiems susitikti, susipažinti, padainuoti ir pašokti Joninių laužo šviesoje! Juk paparčio žiedo visiems drauge ieškoti smagiau!.. Buvo akcijų ir atrakcijų, staigmenų. Geros nuotaikos ir šypsenų netrūko. 🌿🌿🌿🌸

Ilgiausią metų dieną ir trumpiausią naktį, apgaubtą įvairiausių paslapčių ir mistinio paparčio žiedo ieškojimo, Šiaulių miesto sodininkų bendrija „Svajonė“, kaip ir kasmet, susibūrė palydėti ir pasitikti kartu. Pačių rankomis išpuošta salė ir vaišės lyg nuo ankstaus ryto laukė pirmųjų svečių. Ilgasis savaitgalis sukvietė tiek kaimynų, kad teko prijungti dar daugiau stalų, tačiau nė vienas atvykęs neliko nepasodintas. Netilo kalbos ir juokas: gausus būrys linksmai nusiteikusių sodininkų susirinko atšvęsti Joninių bei pasveikinti varduvininkų.

Šie metai „Svajonei“ ypatingi, mat bendrija mini garbingą 50 metų sukaktį nuo tos istorinės 1969 metų balandžio mėnesio 14 dienos.

Šventėje buvo visko: nuo vienų iš pačių pirmųjų sodininkų prisiminimų apie tai, kaip surado „Svajonę“ ir čia pradėjo kurti namus, iki kalbų apie dešimtimis trukusius pirmininkavimo metus… Vakarą užpildė linksmi armonikos garsai bei choru iš visos širdies pritariantys sodininkai, per rankas keliavo istoriniai albumai, menantys anksčiau buvusias šventes bei gražiausių sodų rinkimus, gera buvo prisiminti ir atrasti puikiai pažįstamus veidus, o tuo pačiu ir savo. Tylos minute buvo pagerbti ir neseniai gyvųjų pasaulį palikę kaimynai.

Prieš vidurnaktį buvo užkurtas grandiozinis laužas, juk kaip anksčiau buvo tikėta: „Kuo didesnis Joninių laužas, tuo didesnio derliaus rudenį sulauksime“. Lyg norėdami, jog tai tikrai išsipildytų, sodininkai susikibę rankomis šoko aplink šį didį laužą, o kažkur miško tankmėje, pajutęs bendrystę, pražydo papartis… Dėl tokių akimirkų verta ne tik svajoti, bet ir gyventi „Svajonėje“!


 

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Komentarai nepriimami.