Rėmimo programa Kauno rajono sodininkams

Jūratė Truncienė, Kauno rajono savivaldybės tarybos narė

Noriu pasidžiaugti, kad sausio 28 d. vykusiame Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdyje vienbalsiai buvo priimtas sprendimas “Dėl Kauno rajono savivaldybės specialiosios sodininkų bendrijų rėmimo programos patvirtinimo”. Tai tik mažas žingsnelis, atkreipiant dėmesį į sodininkus, bet manau, kad tai gera pradžia. Šis sprendimas atsirado po to, kai 2020 m. rugpjūčio 26 d. raštu kreipiausi į Kauno rajono merą dėl sodininkų bendrijų rėmimo fondo įkūrimo. Mero potvarkiu buvo sudaryta darbo grupė, kuri po keletos posėdžių pateikė paruoštą sodininkų rėmimo programos projektą. Dėl šio rėmimo fondo veiklos pradžios bendrijų pirmininkams ir nariams patariu sekti informaciją Kauno rajono savivaldybės tinklalapyje www.krs.lt. Jei kiltų klausimų visada esu pasirengusi padėti, skambinkite tel. 8610 35571.

Labai noriu padėkoti Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos garbės pirmininkui Eidigintui Germanavičiui, kuris iki šiol nenuilsdamas rūpinasi sodininkų reikalais, konsultuoja iškilus neaiškumams, dalyvauja ir pataria įvairiais klausimais. Tikiuosi, kad jo atkaklumas padės nepamiršti ir LR Seimui teiktų įstatymo pataisų.

Pagarbiai,
Jūratė Truncienė