Kauno rajono savivaldybės tarybos 2021-01-28 posėdis

2021 m. sausio 28 d. 10.00 val. įvyko Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdis, kuriame svarstytas klausimas „40. Dėl Kauno rajono savivaldybės specialiosios sodininkų bendrijų rėmimo programos patvirtinimo“.

Pranešėjai: Kauno r. sav. mero pavaduotojas A. Nesteckis ir Kauno r. sav. tarybos narė V. Guogienė. Balsavimo rezultatai: už – 25, prieš – 0, susilaikė – 0 (sprendimas priimtas vienbalsiai).

Pasisakė Kauno r. sav. meras Valerijus Makūnas. Jis padėkojo programos iniciatoriams Jūratei Truncienei, Lietuvos sodininkų bendrijų garbės pirmininkui Eidigintui Germanavičiui, Antanui Nesteckiui, Violetai Bureikienei ir visai darbo grupei, dirbusiai prie šios sodininkų rėmimo programos projekto. Jo manymu, šis dokumentas yra tas pamatinis akmuo, kuris padarys proveržį sodininkų klausimais. Sodininkai jau seniai laukia paramos ir investicijų tvarkyti mėgėjų sodų teritorijas (kelius, apšvietimą, atliekų, vandentvarkos klausimus). Meras išreiškė viltį, kad šios lėšos leis ateityje nusiteikti dar didesniems darbams.

Kauno r. sav. tarybos narė Jūratė Truncienė padėkojo merui už tokį greitą jo sureagavimą į jos kreipimąsi ir padėkojo visai darbo grupei, nuosekliai ir išsamiai ruošusiai šį projektą.

Kauno r. sav. tarybos narė Violeta Boreikienė užsiminė, kad pateiktos pataisos yra labai svarbios, ypač 9 punktas, dėl kurio buvo ieškota kompromiso ir kuris ateityje, kai vyriausybė patvirtins kelių perdavimo savivaldybėms tvarką ir numatys financinius išteklius sodų kelių priežiūrai, remontui ir statybai, visgi turės būti įtrauktas į programą. Taip pat ji pastebėjo, kad šis projektas yra labai sveikintinas, nes patvirtinus šią programą, prasidės naujas etapas sprendžiant įsisenėjusias sodininkų bendrijų gyventojų problemas, o Kauno rajono savivaldybė bus viena iš pirmųjų inicatorių ir generatorių jas sprendžiant.
 


Pastaba: „YouTube“ neturi galimybės matyti Jūsų asmeninės informacijos šiame puslapyje iki tol, kol nepaleidžiamas vaizdo įrašas.

Visą Kauno rajono savivaldybės tarybos 2021-01-28 (10:00) posėdžio vaizdo įrašą galite matyti čia: https://www.youtube.com/watch?v=-rXDh4HEHKE (sodininkų klausimas – nuo 3:18:43 iki 3:24:20).
 

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Komentarai nepriimami.