Pasitarimas Lapių seniūnijoje

Sodininkai išsakė savo problemas
2013-05-09, KRS inf.

Šiandien į Lapių seniūniją spręsti sodininkų bendrijų problemų susirinko Kauno rajono mero pirmasis pavaduotojas Petras Mikelionis, Kauno rajono savivaldybės administracijos aplinkos skyriaus vedėjas Egidijus Katilius ir Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijų pirmininkas Eidigintas Germanavičius.

Susitikime taip pat dalyvavo Lapių seniūnas Rimantas Stankus, kurio seniūnijoje yra 38 sodų bendrijos, ir Domeikavos seniūnė Rūta Černiauskienė, kurios prižiūrimoje teritorijoje yra 12 sodų.

Seniūnai guodėsi, kad opiausios problemos sodų bendrijose kyla su buitinėmis atliekomis. Lapių seniūnas tikino, kad atvežti keli šiukšlių maišai šalia konteinerių į miestelį jau sukelia tik šypseną. Sodininkai atliekas negailestingai atveža sunkvežimiais.

Susitikimo metu buvo aptartas kelių tvarkymas ir ženklinimas, vandentvarkos tinklų įrengimas. Buvo nuspręsta surinkti aktualią gyventojams informaciją apie visas sodininkų bendrijas Kauno rajone ir patalpinti Savivaldybės internetiniame tinklapyje, pasidalyti su bendrijų asociacija patirtimi, steigiant bendruomenes, toliau bendradarbiauti sprendžiant ūkines sodininkų problemas, inicijuoti įstatyminės bazės pataisas. Kauno rajono savivaldybė organizuos susitikimą su Nacionalinės žemės tarnybos darbuotojais, sodininkų bendrijų atstovais dėl gatvių registravimo, įteisinimo ir perdavimo tvarkos aptarimo.

Daugybės problemų, kurios sodų gyventojus kamuoja ne vienerius metus, nepavyksta efektyviai išspręsti dėl netikslios teisinės bazės.
Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijų pirmininkas Eidigintas Germanavičius džiaugėsi, kad Kauno rajono sodų bendrijose yra prižiūrimi keliai, efektyviai bendraujama su seniūnais. Tiek sodininkai, tiek valdžios atstovai teigė tikį, kad bendromis pastangomis išeitis bus rasta.

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Komentarai nepriimami.