LR Vyriausybė pradėjo rūpintis sodininkais

Gera žinia sodininkams – LR Vyriausybė susirūpino sodininkų bendrijose iškilusiomis problemomis ir bando jas spręsti.

2019 m. sausio 8 d. LR Vyriausybės kanclerio Algirdo Stončaičio organizuojamas pasitarimas, kuriame numatoma aptarti šiuos sodininkų bendrijoms aktualius klausimus:

1. Bendrojo naudojimo žemės sklypų išpirkimas lengvatinėmis sąlygomis.

2. Kelių (gatvių), esančių mėgėjų sodo teritorijose, perdavimas savivaldybėms valdyti, naudoti ir disponuoti.

3. Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo organizavimas sodų bendrijų teritorijose.

Ministro Pirmininko pavedimu,Vyriausybės kancleris, atsižvelgdamas į Vyriausybės kanceliarijoje 2018 m. spalio 2 d. vykusio pasitarimo dėl bendrojo naudojimo kelių (gatvių) priežiūros, naudojimo ir perdavimo savivaldos institucijoms sprendimus, atkreipė dėmesį, kad Vyriausybei turi būti pateikti pasiūlymai dėl atitinkamo reglamentavimo – bendro aplinkos ministro ir žemės ūkio ministro įsakymu tvirtinamo kelių (gatvių), esančių sodų bendrijų teritorijose, perdavimo savivaldybėms tvarkos aprašo parengimo. Šiuo metu minimi pasiūlymai yra pateikti ir 2019m.sausio 8 d. pasitarime matomai bus aptarti ir priimti atatinkami sprendimai.
Vyriausybės kanceliarijoje 2018 m. spalio 4 d. buvo aptartas vandens tiekimo ir nuotiekų tvarkymo organizavimo sodų bendrijose klausimas, sprendimų nebvo priimta. Klausimas buvo perkeltas sekančiam pasitarimui ( 2019-01-08 ).

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos garbės pirmininkas

Eidigintas Germanavičius

Komentarai nepriimami.