Seimo pirmininkas Lapėse

2018 m. gruodžio 14 dieną Lapių seniūnijoje įvyko Seimo pirmininko V. Pranckiečio susitikimas su Lapių seniūnijos gyventojais. Seimo pirmininkas susitiko atskirai ir su vietiniais girininkais bei su vietiniais sodininkais. Tarp dalyvaujančių susitikime buvo ir Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos pirmininkas Juozas Ravinis, ilgametis asociacijos garbės pirmininkas Eidigintas Germanavičius bei Lapių seniūnijos seniūnas Rimantas Stankus.

Buvo aptarti klausimai dėl mėgėjų sodo teritorijose esančių bendrojo naudojimo kelių priežiūros, naudojimo, valdymo ir perdavimo savivaldybėms, bendrojo naudojimo žemės sklypų išpirkimas lengvatinėmis sąlygomis, vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo organizavimas sodų bendrijų teritorijose ir kiti klausimai.

Žemiau yra pateikta šio susitikimo atmintinė, sudaryta susitikime dalyvavusios Seimo narių V. Pranckiečio ir K. Bacvinkos padėjėjos-sekretorės Jūratės Truncienės.

Daugiau informacijos šia ir kitomis sodininkus dominančiomis temomis rasite Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos tinklalapyje: https://sbasociacija.lt.


 

SUSITIKIMO SU LAPIŲ SENIŪNIJOS GYVENTOJAIS ATMINTINĖ

Laikas: 2018 12 14.
Vieta: Lapių seniūnija, A. Merkio g. 1, Lapės, Kauno r.
Susitikimo dalyviai: LR Seimo narys V. Pranckietis,​​ Lapių seniūnijos gyventojai.

 

Kelti klausimai.

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos pirmininkas Juozas Ravinis, garbės pirmininkas Eidigintas Germanavičius. Sodų bendrijos „Kanklės“ pirmininkas Linas Vaicekavičius, tel. 861533055.

E. Germanavičius informavo, kad nuolat seka Sodininkų bendrijų įstatymo svarstymo Seime ir Vyriausybėje klausimus. Šiuo metu Susisiekimo ministro siūlymas skirti apie 9 mln. Eur biudžeto lėšų ir 50 proc. prisidėti savivaldybėms sodų kelių būklei gerinti būtų priimtinas sodininkams. Tai būtų gera pradžia sprendžiant kelių perdavimo savivaldybėms klausimą.

Dėl dujotiekio tinklų įvedimo kainų E. Germanavičius buvo suorganizavęs susitikimą su ESO atstovais, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos atstovais. Jiems išsakė​​ visus pastebėjimus dėl galimai per didelių kainų. Susirinkę atstovai pažadėjo peržiūrėti šiuo metu galiojančią vartotojų prisijungimo įkainių skaičiavimo metodiką, atsižvelgiant į Sodininkų bendrijų asociacijos teikiamus pasiūlymus, vartotojų skundus, tačiau iki šiol niekas nesikeičia. E. Germanavičius įteikė susirašinėjimo su institucijomis raštų kopijas Seimo pirmininkui.

Sodų bendrijos „Kanklės“ pirmininkas L. Vaicekavičius informavo, kad jo vadovaujama bendrija yra sudariusi buitinių atliekų išvežimo sutartį su UAB „Kauno švara“ , kurios 3 skyriaus 3.2 punkto „Užsakovas įsipareigoja“ 3.2.3 dalyje numatyta „atliekų surinkimo konteinerius pastatyti specialiai įrengtoje betonuotoje ar asfaltuotoje aikštelėje...“​​ Pirmininkas teiraujasi ar teisingai elgiasi​​ paslaugos teikėjas reikalaudamas įrengti aikštelę. Sodų bendrija prieš įrengiant aikštelę turėtų susitvarkyti žemės nuomos dokumentus ir, tik gavusi NŽT leidimą, joje įrengti aikštelę. Tuo atveju susidaro nemažos išlaidos, kurių vis trūksta sodininkams.

Užduotis: susirašinėjimo dėl dujotiekio įvedimo kainų vartotojui raštų kopijas perduoti Seimo nariui Simonui Gentvilui nagrinėti.

Užklausti NŽT dėl žemės nuomos sodų bendrijoms. Išsiaiškinus pasikalbėti su UAB​​ „Kauno švara“​​ atstovais dėl reikalavimo pagrįstumo.

 

Seimo narių V. Pranckiečio ir K. Bacvinkos padėjėja-sekretorė

Jūratė Truncienė

 

 


 

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Komentarai nepriimami.