Kreipimasis dėl partijos programos įgyvendinimo

Ruošiant politinių partijų programas Lietuvos sodininkų bendrijų asociacija kreipėsi į partijų lyderius, kad sodininkų problemų sprendimas būtų įtrauktas į partijų rinkimines programas. Praėjo nemažai laiko ir Lietuvos žmonės, turintys sklypus ar namelius sodininkų bendrijose, norėtų sulaukti sprendimų. Todėl LSBA kreipiasi į Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio (LRLS) pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, LRLS Aplinkos komiteto pirmininką Vytą Lužių ir Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininką Eugenijų Gentvilą. Kreipimasis pateikiamas žemiau.


Dėl įsipareigojimų sodininkų bendrijoms

Lietuvos Respublikoa liberalų sąjūdis savo priešrinkiminės programos VIII skirsnyje, skirtame aplinkosaugai, ekologijai ir darniai plėtrai, išskyrė sodininkų bendrijų problemas, sodininkų bendrijas įvardindamas kaip modernios šalies dalį. Buvo žadama: sodininkų bendrijas aprūpinti geriamu vandeniu ir spręsti nuotėkų šalinimą; sodininkų bendrijų teritorijoje esančius kelius perduoti savivaldybių žiniai; spręsti konfliktines atliekų tvarkymo, rūšiavimo ir išvežimo problemas; užtikrinti, kad sodininkų bendrijų narių ir jose gyvenančių teisės būtų vienodos su miesto ar kaimo gyventojais; taipogi numatoma, kad duomenis apie sodininkų bendrijas, jose esančius sklypus, gyvenančius (deklaruotus ir nedeklaruotus) žmones turėtų kaupti valstybinė organizacija.

Su viltimi laukėme, kad šių jau tris dešimtmečius sodininkus kamuojančių problemų sprendimas bus ne tik priešrinkiminiuose pažaduose, bet ir valdančiojoje daugumoje esančios partijos realiuose darbuose. Deja, jokio rezultato nematome. Todėl kreipiamės į gerbiamą Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio pirmininkę ir gerbiamą Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Aplinkos komiteto pirmininką siekdami išsiaiškinti, kaip yra sprendžiamos sodininkų problemos, ar yra paskirtas atsakingas asmuo, su kuriuo galėtume vykdyti tolimesnį bendradarbiavimą, taip pat – kokie konkretūs sprendimai yra numatyti įgyvendinant numatytus priešrinkiminėje programoje uždavinius.

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos pirmininkas
Juozas Ravinis

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Komentarai

Kreipimasis dėl partijos programos įgyvendinimo — Komentarų: 1

  1. Geras ir savalaikis kreipimasis.
    Per tris dešimtmečius tikrai buvo bendrauta su daugeliu partijų ir gauti jų patikinimai spęsti šias įsisenėjusias problemas. Deja tai ir liko tik pažadais…
    Tikimės, kad LR Seimo pirmininkė su savo jaunatviška komanda nenumarins šių aktualių problemų, įgyvendins numatytą partijos programą ne tik žodžiais, bet ir darbais ir, tokiu būdu, užsidirbs reitingo taškų. Taip ir tebūnie!