Apie bendriją

[buser_id]

[nuoroda_logo]

Sveiki atvykę į sodininkų bendrijos „[sb_pavadinimas]“ tinklalapį!

Sodininkų bendrija (SB) „[sb_pavadinimas]“ randasi [sb_rajonas], [sb_seniunija] seniūnijoje. Bendrija įsteigta mėgėjiško sodo [sb_plotas] teritorijoje ir apjungia kelius (gatves), bendro naudojimo teritoriją, joje esančius bendro naudojimo objektus bei suformuotus sodininkų sklypus, kurių skaičius – [sb_sklypai]. Bendrijos adresas: [sb_adresas]

Sodininkų bendrija „[sb_pavadinimas]“ susikūrė dar aštuoniasdešimtųjų pradžioje, kai darbininkų ir tarnautojų kolektyviniam sodui suteiktas buvo žemės plotas. Tuomet Valstybiniame žemės naudojimo teisės akte buvo rašoma: „Žemės naudotojai privalo racionaliai naudoti jiems suteiktus žemės sklypus, neturi teisės atlikti savo žemės sklype veiksmų, kuriais pažeidžiami gretimų žemės naudotojų interesai“.

Po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo sodininkų bendrija „[sb_pavadinimas]“ buvo įregistruota Lietuvos juridinių asmenų registre kaip juridinis asmuo, kurio veiklos tikslai yra:

1. įgyvendinti bendrijos narių bendrąsias teises ir pareigas, susijusias su mėgėjiško sodo teritorijos ir joje esančių bendrojo naudojimo objektų valdymu, priežiūra ir naudojimu;
  2. puoselėti ir tausoti gamtą ir kraštovaizdį.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1993-07-21 nutarimu Nr. 550, SB „[sb_pavadinimas]“ sodininkams buvo pradėta leisti išsipirkti žemės sklypus.

2012 m. sausio 27 d. Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro įsakymu Nr. 1V-57, bendrijos teritorijoje esantiems sklypams buvo suteikti adresai (gatvių pavadinimai ir pastatų numeriai).

[blog_registered] pradėjo veikti ši svetainė, kurioje SB „[sb_pavadinimas]“ nariai, jų šeimos nariai ar įgaliotiniai gali sužinoti paskutines bendrijos naujienas, dalyvauti diskusijose, matyti jiems skirtą informaciją, gauti naujienlaiškius su naujausiais tinklaraščio įrašais ir kt.

SB „[sb_pavadinimas]“ rekvizitai
Įmonės kodas: [ja_kodas]