Laiškas žemės ūkio ministrei

2016 metų liepos 8 dieną Lietuvos SB asociacija kreipėsi į LR žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministrei Virginijai Baltraitienei

Prašome atsakyti į sodininkų keliamus klausimus.

1. Iki šiol nei Teritorijų planavimo įstatyme, nei Sodininkų bendrijų įstatyme, nei Žemės įstatyme nėra aiškiai apibrėžtas sodo suplanavimo projektų teisinis statusas. Nors Lietuvos Respublikos nekilnojamojo turto kadastro nuostatų, patvirtintų Vyriausybės 2002 m. balandžio 15 d. nutarimu Nr. 534, 8 priede yra reikalavimai, kaip pagal sodo suplanavimo projektą nustatyti mėgėjų sodo teritorijos ribas rengiant sodo teritorijos ribų planą, tačiau nėra reikalavimų kaip pagal sodo suplanavimo projektą atlikti žemės sklypo kadastrinius matavimus nustatant sklypo ribas.… [SKAITYTI TOLIAU]

Šiauliečiai rašo

LSBA atstovas Šiauliuose, SB „Svajonė“ pirmininkas A. Jakštas parašė LR aplinkos ministro pavaduotojui L. Jonauskui ir Seimo aplinkos apsaugos komiteto pirmininkui A. Salamakinui.

Laba diena,

šių metų lapkričio mėn. 23 dieną Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos Šiaulių miesto atstovai bandėme Šiaulių miesto savivaldybės Miesto ūkio ir plėtros komitete diskutuoti su tarybos nariais bei Architektūros ir Infrastruktūros skyrių vadovais, sodų vidaus kelių perdavimo savivaldybei klausimais. Suprantama, pačios savivaldybės be Lietuvos Respublikos vyriausybės pagalbos šių problemų neišspręs.… [SKAITYTI TOLIAU]

Bendras kreipimasis į Premjerą

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacija ir Lietuvos sodininkų draugija suvienijo jėgas ir drauge kreipėsi į Premjerą dėl kelių perdavimos programos.

LIETUVOS SODININKŲ DRAUGIJA IR LIETUVOS SODININKŲ BENDRIJŲ ASOCIACIJA

LR Ministrui Pirmininkui 2015-10-26 Nr. LSDLSBA 15 – 2
Algirdui Butkevičiui

DĖL SODININKŲ BENDRIJŲ BENDROJO NAUDOJIMO ŽEMĖJE ESANČIŲ VIDAUS KELIŲ PERDAVIMO PROGRAMOS

Lietuvos sodininkų draugija ir Lietuvos sodų bendrijų asociacija reiškia gilų susirūpinimą dėl 2014 m .gruodžio 11 d. Lietuvos Respublikos sodininkų bendrijų įstatymo Nr.… [SKAITYTI TOLIAU]

Laiškas Premjerui. Gautas atsakymas.

2015 m. rugpjūčio 28 d. Lietuvos SB asociacijos garbės pirmininkas E. Germanavičius kreipėsi į Lietuvos premjerą.

Laiškas Lietuvos Ministrui Pirmininkui

2015-08 -27 Nr. 15 – 07

Dėl sodininkų bendrijų bendro naudojimo žemėje esančių vidaus kelių perdavimo programos ruošimo.

LIETUVOS RESPUBLIKOS MINISTRUI PIRMININKUI, LIETUVOS SOCIALDEMOKRATŲ PARTIJOS PIRMININKUI ALGIRDUI BUTKEVIČIUI

Gerbiamas Premjere, kreipiuosi į Jus, nes priešrinkiminiame periode buvote atvykęs susitikti su rinkėjais į Kauno mokyklą, kurioje išklausėte mane apie sodininkų bendrijose iškilusias problemas, leidote ateityje kreiptis į Jus.… [SKAITYTI TOLIAU]

Raštas LR Seimo pirmininkui ir savivaldybių merams

2013 m. kovo 1 d. kreipėmės į LR seimo pirmininką ir didžiausių miestų savivaldybių merus, prašydami spręsti sodininkams aktualius klausimus. Toliau pateikiamas rašto tekstas, išsiųsto LR Seimo pirmininkui ir Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus rajonų savivaldybių merams.

RAŠTAS

Kaunas, 2013-03-01 Nr. 02 – 86

Šiuo metu Lietuvoje sodininkų bendrijų, o tuo pačiu ir sodininkų bendrijų narių – sodininkų, padėtis bloga. Sodininkai kasdien susiduria su visa eile problemų, kurias būtina spręsti.… [SKAITYTI TOLIAU]