Seimo komitete svarstytas Sodininkų bendrijų įstatymo projektas

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto 2019 m. lapkričio 5 d. posėdyje svarstytas Sodininkų bendrijų įstatymo Nr. IX-1934 2, 6, 7, 8, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 24, 27 straipsnių ir penktojo skirsnio pavadinimo pakeitimo ir Įstatymo papildymo 22(1) straipsniu įstatymo projektas.

Svarstant pasiūlymus Sodininkų bendrijų įstatymo pakeitimams, nutarta nepritarti Seimo kanceliarijos Teisės departamento siūlymui nereglamentuoti sodininkų kelių pločio, nes dauguma sodininkų kelių pagal jų faktinį plotį neatitinka Kelių įstatyme keliamų reikalavimų ir tokių kelių platinimas būtų komplikuotas bei, vertinant šalia jų susiformavusią sklypų struktūrą, užsitęstų neribotą laiką.… [SKAITYTI TOLIAU]

Seimo komitete vėl svarstomas Sodininkų bendrijų įstatymo projektas

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto 2019 m. lapkričio 5 d. posėdyje numatoma svarstyti Lietuvos Respublikos sodininkų bendrijų įstatymo projektą.

Posėdyje bus svarstomas Sodininkų bendrijų įstatymo Nr. IX-1934 2, 6, 7, 8, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 24, 27 straipsnių ir penktojo skirsnio pavadinimo pakeitimo ir Įstatymo papildymo 22(1) straipsniu įstatymo projektas.

Į posėdį yra kviečiami:
1. Lietuvos Respublikos Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis;
2. Aplinkos ministerija;
3.… [SKAITYTI TOLIAU]

Sodininkai Šiaulių mieste nesnaudžia

Sodininkų bendrijos „Svajonė“ klube 2019-02-23, šeštadienį, įvyko Šiaulių miesto sodininkų bendrijų pirmininkų, valdybos narių, aktyvių sodininkų susitikimas su visuomeninio rinkimų komiteto “Už Šiaulius” atstovais:

Į susitikimą atvyko ir šio komiteto įkūrėjas ir vedlys, LR Seimo narys, kandidatas į miesto merus, Valerijus Simulik.

Vakarietiškos civilizacijos šalyse seniai išgyvendinta žmonių diskriminacija pagal jų rasę, lytį, politines pažiūras, tikėjimo išpažinimą ir pan. Tai jau savaime suprantamas faktas. Tačiau Lietuvos Respublikoje iki šiol sėkmingai žmonės diskriminuojami pagal jų gyvenamą vietą.… [SKAITYTI TOLIAU]

Nutarimas dėl žemės sklypų pardavimo ir nuomos

2019 m vasario 13 d. nr. 145 nutarimas “Dėl LR Vyriausybės 2004 m. Lapkričio 15 d. Nutarimo nr. 1443 „dėl valstybinės žemės sklypų pardavimo ir nuomos mėgėjų sodo teritorijoje“ pakeitimo.

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ

NUTARIMAS
DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS 2004 M. LAPKRIČIO 15 D. NUTARIMO NR. 1443 „DĖL VALSTYBINĖS ŽEMĖS SKLYPŲ PARDAVIMO IR NUOMOS MĖGĖJŲ SODO TERITORIJOJE“ PAKEITIMO

2019 m. vasario 13 d. Nr. 145
Vilnius

Vyriausybės 2004 m. Lapkričio 15 d.… [SKAITYTI TOLIAU]

Pasitarimas Lietuvos Respublikos vyriausybėje

Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis organizavo pasitarimą sodininkų problemoms spręsti. Nuo Lietuvos Sodininkų bendrijų asociacijos pasitarime dalyvavo Juozas Ravinis. Buvo nagrinėjami keli klausimai:
1. Valstybinės žemės, esančios sodininkų bendrijose, privatizavimo galimybė sodininkų bendrijoms.
2. Sodininkų bendrijų kelių perdavimo savivaldybėms eiga ir trukdžiai.

Vilniaus sodininkų susivienijimo pirmininkas Romasis Vaitiekūnas paminėjo, kad Lietuvoje yra apie 200 000 sodininkų, todėl kartu su šeimos nariais viso būtų apie pusė milijono rinkėjų. Daugumoje sodininkų bendrijų yra neišpirktos žemės plotai, kuriuos bendrijos norėtų išsipirkti, kad galėtų tvarkyti ir naudoti savo poreikiams.… [SKAITYTI TOLIAU]