Aplinkos apsaugos komiteto 2019-07-17 posėdis

2019 m. liepos 17 d. įvyko Seimo aplinkos apsaugos komiteto posėdis, kuriame svarstytas sodininkų bendrijų įstatymo (SBĮ) Nr. IX-1934 2, 6, 7, 8, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 24, 27 straipsnių ir penktojo skirsnio pavadinimo pakeitimo ir Įstatymo papildymo 22(1) straipsniu įstatymo projektas.

Seimo aplinkos apsaugos komiteto narys L. Balsys sodininkus išvadino atgyvenomis ir pasiūlė ne „lopyti sodininkų įstatymą“, o kurti tokias pačias bendrijas iš naujo, vėl su savo taisyklėmis ir tvarka.… [SKAITYTI TOLIAU]

Narių susirinkimas 2019-04-06

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos (LSBA) ataskaitinis susirinkimas

2019 m. balandžio 6 d. 11 val. šaukiamas LSBA ataskaitinis susirinkimas.
Susirinkimo vieta: Domeikavos seniūnija, Bažnyčios g. 2, Domeikava.

Darbotvarkėje:
1. Asociacijos 2018 metų veiklos ataskaita. Uždaviniai 2019 metams. (Pranešėjas Juozas Ravinis)
2. 2018 metų buhalterinės veiklos revizijos rezultatai. (Pranešėjas revizorius Kazimieras Abrasonis)
3. Pajamų-išlaidų sąmatos 2019 m. tvirtinimas.
4. Dalyvių pasisakymai, pasiūlymai.
5. Kiti klausimai.

Seimo pirmininkas Lapėse

2018 m. gruodžio 14 dieną Lapių seniūnijoje įvyko Seimo pirmininko V. Pranckiečio susitikimas su Lapių seniūnijos gyventojais. Seimo pirmininkas susitiko atskirai ir su vietiniais girininkais bei su vietiniais sodininkais. Tarp dalyvaujančių susitikime buvo ir Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos pirmininkas Juozas Ravinis, ilgametis asociacijos garbės pirmininkas Eidigintas Germanavičius bei Lapių seniūnijos seniūnas Rimantas Stankus.

Buvo aptarti klausimai dėl mėgėjų sodo teritorijose esančių bendrojo naudojimo kelių priežiūros, naudojimo, valdymo ir perdavimo savivaldybėms, bendrojo naudojimo žemės sklypų išpirkimas lengvatinėmis sąlygomis, vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo organizavimas sodų bendrijų teritorijose ir kiti klausimai.… [SKAITYTI TOLIAU]

LR Kanclerio atsakymas

ŽŪ ministerija įforminto LR Vyriausybės kanclerio 2019-01-11 rezoliucija Nr. S-82 teikia nuomonę dėl sodininkų bendrijų teritorijose esančių sodo žemės sklypų.

DĖL PAVEDIMO VYKDYMO

Žemės ūkio ministerija vykdydama Ministro Pirmininko pavedimo, įforminto Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanclerio 2019-01-11 rezoliucija Nr. S-82 (toliau – Pavedimas), 1.1 papunktį, teikia nuomonę dėl sodininkų bendrijų teritorijose esančių sodo žemės sklypų, kurie teisės aktų nustatyta tvarka pagal sodo suplanavimo projekto sprendinius buvo numatyti skirti individualiam mėgėjų sodo sklypų naudojimui, tačiau sodininkų bendrijos nariams nebuvo skirti ar minėtų narių nebuvo įsigyti, tolesnio naudojimo galimybių.… [SKAITYTI TOLIAU]

Vyriausybės Kancleris įpareigoja

Vyriausybės Kancleris įpareigoja atsakingas institucijas spręsti sodininkų problemas.

VYRIAUSYBĖS KANCLERIS

Žemės ūkio ministerijai
Susisiekimo ministerijai
Aplinkos ministerijai