Karantinas pratęstas iki 2020-06-16

Vyriausybė, atsižvelgusi į epidemiologinę situaciją šalyje, 2020-05-27 posėdyje priėmė sprendimą pratęsti karantino režimą iki 2020-06-16, toliau švelninant karantino sąlygas. Numatyta, kad nuo birželio 1 d. bus didinamas leistinas žiūrovų ir dalyvių skaičius renginiuose bei ilginamas restoranų, kavinių ir kitų maitinimo įstaigų darbo laikas.

Nuo birželio pradžios visiškai atveriama siena su Latvija, leidžiama daugiau skrydžių iš Europos šalių, kuriose nėra didelio sergamumo koronavirusu – bus galima atvykti iš tų šalių, kur sergamumas infekcija per pastarąsias dvi savaites neviršijo 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Dėvėti veido kaukes, respiratorius ar kitas apsaugos priemones privaloma uždarose patalpose, o atvirose erdvėse tik turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, renginiuose, ekskursijose, viešojo transporto įlaipinimo vietose, viešajame transporte ir kitose susibūrimo vietose. Plačiau apie tai skaitykite portale „Mano vyriausybė“: https://sam.lrv.lt/lt/naujienos/karantino-salygos-darosi-svelnesnes.

Tai jau penktasis kartas, kai Vyriausybė nusprendė pratęsti karantiną:
– 2020-03-25 Vyriausybė pirmą kartą pratęsė karantino laikotarpį dar dviem savaitėms iki 2020-04-13;
– 2020-04-08 Vyriausybė antrą kartą pratęsė karantino laikotarpį dar dviem savaitėms iki 2020-04-27;
– 2020-04-22 Vyriausybė trečią kartą pratęsė karantino laikotarpį dar dviem savaitėms iki 2020-05-11;
– 2020-05-06 Vyriausybė ketvirtą kartą pratęsė karantino laikotarpį dar trims savaitėms iki 2020-05-31.

Koronaviruso statistika ir žemėlapis Lietuvai: https://covid19.who.int/region/euro/country/lt.

Parašykite komentarą