Karantinas pratęstas iki 2020-05-31

Ministrų kabinetas 2020-05-06 posėdyje nutarė, kad karantinas Lietuvoje būtų pratęstas iki 2020-05-31, nustatant naujas karantino švelninimo priemones. Jau nuo gegužės 11 d. bus leista mokytis vairuoti, o nuo gegužės 18 d. – atnaujinti vaikų darželių ir ikimokyklinių grupių veiklą, odontologijos ir grožio paslaugų teikėjų veiklą bei renginius iki 30 žmonių lauke (užtikrinant 10 kv. m. plotą žmogui ir ne mažesnį nei 2 metrų atstumą tarp žmonių).

Vyriausybės nutarimu taip pat bus sušvelninti reikalavimai dėl apsauginių kaukių devėjimo viešosiose vietose. Jų bus galima nenešioti maudantis paviršiniuose vandens telkiniuose ar užsiimant vandens sportu ir pramogomis. Plačiau apie tai skaitykite portale „Mano vyriausybė“: https://lrv.lt/lt/naujienos/vyriausybei-pratesus-karantina-numatyti-nauji-jo-svelninimai.

Tai ilgiausias laikotarpis, kuriam Vyriausybė pratęsė karantiną. Iki šiol jis buvo tęsiamas po dvi savaites:
– 2020-03-25 Vyriausybė pirmą kartą pratęsė karantino laikotarpį dar dviem savaitėms iki 2020-04-13;
– 2020-04-08 Vyriausybė antrą kartą pratęsė karantino laikotarpį dar dviem savaitėms iki 2020-04-27;
– 2020-04-22 Vyriausybė trečią kartą pratęsė karantino laikotarpį dar dviem savaitėms iki 2020-05-11.

Koronaviruso statistika ir žemėlapis Lietuvai: https://covid19.who.int/region/euro/country/lt.

Parašykite komentarą