Karantinas pratęstas dar dviem savaitėms

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymu, Lietuvos Respublikos Vyriausybė 2020-04-08 pratęsė karantiną dar dviem savaitėms – iki balandžio 27 d. 24:00 val. Velykų savaitgalį šalyje bus taikomi papildomi griežtesni apribojimai.

Kad švenčių metu būtų kuo mažiau judėjimo ir išvengta susibūrimų, nuo balandžio 10 d. 20 val. iki balandžio 13 d. 20 val. bus ribojamas žmonių keliavimas į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybės miestus ir miestelius. Rekomendacija dėvėti apsaugines kaukes ar kitas apsaugos priemones pakeista į privalomą nurodymą tai daryti.

Plačiau apie tai skaitykite portale „Mano vyriausybė“: https://lrv.lt/lt/naujienos/karantinas-pratestas-dar-dviem-savaitems-velyku-savaitgaliui-grieztesni-apribojimai.

Anksčiau, t. y. 2020-03-25, LR Vyriausybė jau kartą pratęsė karantino laikotarpį iki 2020-04-13.

Internete plinta scenarijus, kuriame skelbiami penki karantino švelninimo etapai verslui. Vyriausybė teigia, kad nieko verslams nebuvo platinta ir oficialaus patvirtinto plano dar nėra. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga spaudos konferencijoje teigė, kad tai yra preliminarūs siūlymai, jie nepriimti, o su dalimi jų nesutinka epidemiologai ir infektologai.

Komentarai

Karantinas pratęstas dar dviem savaitėms — 2 komentarai

1. Atgalinė nuoroda: Karantinas pratęstas iki 2020-05-11 – Lietuvos sodininkų bendrijų asociacija

2. Atgalinė nuoroda: Karantinas pratęstas iki 2020-05-11 - SB Kanklės