Karantinas pratęsiamas iki 2021-03-31

SARS-CoV-2 (COVID-19) koronavirusas

Vyriausybė trečiadienį (2021-02-24) nusprendė, kad 2020-11-07 įvestas ir 2020-12-16 sugriežtintas visuotinis karantinas, turėjęs galioti iki 2021-02-28, yra pratęstas dar vienam mėnesiui iki 2021-03-31 (trečiadienio) 24:00 valandos. Asmenų judėjimo tarp savivaldybių ribojimas pratęsiamas iki 2021-03-15 24:00 valandos, tačiau nuo 2021-02-25 leidžiamas judėjimas tarp „žiedinių“ (t. y. besiribojančių Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus miestų ir rajonų) savivaldybių bei leidžiama nedėvėti kaukių atvirose erdvėse, kai šalia 2 m spinduliu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys informavo, kad išlieka poreikis ir toliau riboti infekcijos plitimą, nors įvedus griežtas karantino sąlygas, sergamumas yra sumažėjęs, tačiau per savaitę užregistruojamas atvejų skaičius išlieka didelis, susirgimų skaičius paskutinę savaitę nebemažėjo, o hospitalizuojamų asmenų skaičius padidėjo.

Ankstesnių LR Vyriausybės nutarimų „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ suvestinių redakcijų sąrašą galite rasti čia.

Komentarai nepriimami.