Karantinas pratęsiamas iki 2021-02-28

SARS-CoV-2 (COVID-19) koronavirusas

Vyriausybė trečiadienį (2021-01-27) nusprendė, kad 2020-11-07 įvestas ir 2020-12-16 sugriežtintas visuotinis karantinas, turėjęs galioti iki 2021-01-31, yra pratęstas dar vienam mėnesiui iki 2021-02-28 (sekmadienio) 24:00 valandos. Iki tos pačios datos pratęstas ir asmenų judėjimo tarp savivaldybių ribojimas.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys informavo, kad įvedus griežtą karantiną, sergamumas COVID-19 yra sumažėjęs, bet per savaitę registruojamų naujų skaičius vis dar ženkliai didelis. Taip pat daugėja savivaldybių, kuriose registruojami nedideli susirgimų skaičiai.

Tačiau Lietuva nukrito žemiau nei 500 atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų ribos, todėl jau kitą savaitę bus parengtas ir visuomenei pristatytas karantino laisvinimo planas. Tikimasi, kad jame skirtingi atlaisvinimai pagal 4 karantino scenarijus bus planuojami pagal 14 dienų 100 tūkst. gyventojų sergamumo rodiklį. Pirmųjų karantino atlaisvinimų, jei epidemiologinė situacija ir toliau nesikeis, galima laukti vasario mėnesio viduryje.

Šiuo metu šalyje išlieka uždaryta daugelis parduotuvių, sporto ir laisvalaikio praleidimo vietų, apribotas žmonių judėjimas tarp savivaldybių ir susibūrimai tiek namuose, tiek viešose vietose.

Ankstesnių LR Vyriausybės nutarimų „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ suvestinių redakcijų sąrašą galite rasti čia.

Parašykite komentarą