Karantinas pratęsiamas iki 2021-01-31

SARS-CoV-2 (COVID-19) koronavirusas

Tik pradėjusi darbą naujoji Lietuvos Respublikos Vyriausybė, 2020-12-11 (penktadienį) pasitarusi su sveikatos ekspertais, 2020-12-13 (sekmadienį) posėdžio metu, atsižvelgdama į kintančią situaciją ir epidemiologų rekomendacijas, priėmė naujas COVID-19 pandemijos valdymo priemones ir nusprendė pratęsti karantino laikotarpį iki 2021-01-31.

Nuo 2020-12-16 draudžiama prekyba nebūtinaisiais produktais – uždaromos visos parduotuvės, kurios neteikia maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ar ortopedijos techninių priemonių. Uždaromi grožio salonai, kirpyklos, aprangos, buities ir kitos ne maisto prekių parduotuvės, tačiau paliekami veikti odontologiniai kabinetai. Turgavietėse bus leidžiama tik prekyba maistu. Taip pat, atšaukiamas ankstesnis ribojimas, leidęs parduotuvėms naudoti tik 20 procentų automobilių stovėjimo vietų.

Įvedami griežti ribojimai judėjimui ir bendravimui. Nuo 2020-12-16 palikti gyvenamąją vietą leidžiama: vykstant į darbą; į prekybos vietą; į nuosavą nekilmojamo turto objektą; laidotuves; dėl sveikatos priežiūros ir kitų būtinųjų paslaugų; pasivaikščioti atvirose vietose ne daugiau kaip vienos šeimos (ar namų ūkio) nariams; vykstant prižiūrėti sergančiųjų ir negalinčių savimi pasirūpinti asmenų.

Taip pat, draudžiami daugiau nei vienos šeimos ar namų ūkio artimi kontaktai, išskyrus: neatidėliotinus atvejus, kai reikia suteikti pagalbą, prižiūrėti sergančius ar negalinčius savimi pasirūpinti asmenis. Asmeninės šventės viešose ir privačiose erdvėse gali vykti tik jei jose dalyvauja ne daugiau nei viena šeima ar vienas namų ūkis.

Šventiniu laikotarpiu, nuo 2020-12-16 iki 2020-01-03, ribojamas asmenų išvykimas už savo gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijos ribų, išskyrus: kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties; atlikti darbo, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje; dėl būtinosios medicinos pagalbos.

Ankstesnių LR Vyriausybės nutarimų „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ suvestinių redakcijų sąrašą galite rasti čia.

Komentarai nepriimami.