Dar kartą dėl susirinkimų sodininkų bendrijose karantino metu

Koronaviruso plitimui ne!

Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimo Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo (redakcija nuo 2021-06-01) 3 punkte sakoma: „Įpareigoti vyresnius nei 6 metų asmenis viešose vietose dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), kurios priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną (toliau – kaukės)“.

Pagal šio LR Vyriausybės nutarimo 10.3 punktą, „atvirose erdvėse organizuojamuose renginiuose gali dalyvauti neribotas skaičius žiūrovų ir (ar) dalyvių, žiūrovai ir (ar) dalyviai renginį stebi tik iš sėdimų vietų […], vyresni nei 6 metų žiūrovai ir (ar) dalyviai viso renginio metu dėvi kaukes, išskyrus šio nutarimo 3 punkte numatytas išimtis“.

Pagal šio LR Vyriausybės nutarimo 10.2 punktą, „uždarose erdvėse organizuojamuose renginiuose gali dalyvauti ne daugiau nei 250 žiūrovų ir (ar) dalyvių, žiūrovai ir (ar) dalyviai renginį stebi tik iš sėdimų vietų […], užpildoma ne daugiau kaip 50 proc. visų sėdimų vietų, vyresni nei 6 metų žiūrovai ir (ar) dalyviai viso renginio metu dėvi kaukes, išskyrus šio nutarimo 3 punkte numatytas išimtis“.

Todėl, jei nėra galimybių užtikrinti minėtų sąlygų sodininkų bendrijos visuotinio narių susirinkimo metu, susirinkimą reikia planuoti tik po karantino atšaukimo.

Galiojančios ir ankstesnių LR Vyriausybės nutarimo Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo suvestinių redakcijų sąrašą galite rasti čia.

COVID-19 statistiką Lietuvoje rasite čia.
Laipsniško taikomų karantino režimo ribojimų keitimo planą rasite čia.

Komentarai nepriimami.