Aplinkos apsaugos komiteto 2019-07-17 posėdis

2019 m. liepos 17 d. įvyko Seimo aplinkos apsaugos komiteto posėdis, kuriame svarstytas sodininkų bendrijų įstatymo (SBĮ) Nr. IX-1934 2, 6, 7, 8, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 24, 27 straipsnių ir penktojo skirsnio pavadinimo pakeitimo ir Įstatymo papildymo 22(1) straipsniu įstatymo projektas.

Seimo aplinkos apsaugos komiteto narys L. Balsys sodininkus išvadino atgyvenomis ir pasiūlė ne „lopyti sodininkų įstatymą“, o kurti tokias pačias bendrijas iš naujo, vėl su savo taisyklėmis ir tvarka.… [SKAITYTI TOLIAU]

Teisinis chaosas ar sąmoningas neveikimas?

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos svetainėje 2019-07-09 publikuotas Seimo LVŽS frakcijos nario Roberto Šarknicko straipsnis „Sodininkų bendrijų kelių tvarkymas: teisinis chaosas ar sąmoningas neveikimas?“ (pateikiamas žemiau).

Lietuvos Respublikos Seime 2014 m. gruodžio 11 d. buvo priimtos Sodininkų bendrijų įstatymo pataisos, pagal kurias nuo 2015 m. liepos 31 d. bendrijos prašymu toje teritorijoje esanti savivaldybė Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos nustatyta tvarka turėjo perimti ar patikėjimo teise valdyti ir tvarkyti bendrijų bendrojo naudojimo žemės sklypus, naudojamus keliams (gatvėms) eksploatuoti ar tiesti, ar žemės sklypus su esančiais keliais (gatvėmis).… [SKAITYTI TOLIAU]

Su Valstybės ir Tautiškos giesmės diena!

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacija sveikina visus ir kviečia švęsti Karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės dieną!

Sveikinimas su Valstybės Diena

Šiais metais pirmą kartą liepos 6-ąją minime ne tik Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo), bet ir „Tautiškos giesmės“ dieną. Linkime visiems šiandien ta proga smagiai sudainuoti Tautišką giesmę!

Patarimai sodininkams sausringą vasarą

Kokia bebūtų priežastis, akivaizdu, kad klimato kaita jau paveikė Lietuvą. Neseniai išgirstas posakis „trys kartai iš eilės – dar sutapimas, o keturi – jau tendencija“ puikiai apibūdina mūsų situaciją. Tai turbūt jau ketvirta iš eilės sausa ir karšta vasara Lietuvoje. Ir ką gi tai reikštų sodininkystei? Nejaugi šaltos ir drėgnos Lietuvos vasaros jau yra praeities reikalas? O jeigu ir taip, tai kaip mes galėtume prisitaikyti prie pakitusių klimato sąlygų (sausros streso) ir pakeisti mūsų nusistovėjusius sodininkystės bei daržininkystės metodus?… [SKAITYTI TOLIAU]

SB „Svajonė“ 50-metis per Jonines

Buvo naktys švento Jono,