PAPROJEKTĮ BENDRAI FINANSUOJA ISLANDIJA, LICHTENŠTEINAS IR NORVEGIJA PAGAL EEE IR NORVEGIJOS FINANSINIUS MECHANIZMUS
PAPROJEKTĮ BENDRAI FINANSUOJA LIETUVA
PirAntTreKetPenŠešSek

LSB Asociacijos nario, SB "Svajonė" pirmininko Algirdo Jakšto Laiškas

Laba diena,

šių metų lapkričio mėn. 23 dieną "Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos" Šiaulių miesto atstovai bandėme Šiaulių miesto savivaldybės Miesto ūkio ir plėtros komitete diskutuoti su tarybos nariais bei Architektūros ir Infrastruktūros skyrių vadovais, sodų vidaus kelių perdavimo savivaldybei klausimais. Suprantama, pačios savivaldybės, be Lietuvos Respublikos Vyriausybės pagalbos, šių problemų neišspręs.

Siūlymas Vyriausybei: atsisakyti numatomų brangių kadastrinių matavimų, o lėšas skirti savivaldybėms - sodininkų bendrijų smulkiam kelių (gatvių) remontui ir priežiūrai. Tam reikėtų nustatyti tvarką, pagal kurią savivaldybės numatytų lėšų poreikį, terminus šioms lėšoms gauti ir atliktų numatytus darbus.

Kartu kėlėme klausimą dėl centralizuoto vandentiekio bei nuotėkų tinklų atvedimo bent iki sodų teritorijų. Toliau patys sodininkai galėtų kooperuotis ir jungtis prie šių tinklų. Šiai dienai vandentvarkos infrastruktūros plėtros projektus dar finansuoja Europos Sąjungos Sanglaudos fondas – būtina šiuos pinigus nukreipti ir esamų sodų teritorijų infrastruktūros vystymui. Neišsprendus centralizuoto geriamo vandens tiekimo sodams – bus sukurta didelė ekologinė šių teritorijų problema. Manytume, kad soduose gyvenantys žmonės neturėtų būti diskriminuojami kitų piliečių atžvilgiu ir jiems turėtų būti sudarytos lygios teises ir galimybės prisijungti prie centralizuotų vandens ir nuotėkų tinklų ir gauti kokybišką geriamąjį vandenį.

Šia tema laikraštis "Šiaulių kraštas" išspausdino straipsnį – pridedu jį kaip priedą.

„Lietuvos sodininkų bendrijų asociacija“ tikisi iš LR Seimo ir Vyriausybės aktyvesnio tarpusavio bendradarbiavimo sprendžiant įsisenėjusias mūsų soduose problemas.

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos atstovas Šiauliuose,

SB „Svajonė“ pirmininkas
Algirdas Jakštas

vartotojai eu
sodospalvos.lt/
www.ManoBendrija.LT
www.dumtra.lt
aukstalipiupaslaugos.lt
credo

Orai, orų prognozė Vilniuje - Orai24.lt
Orai, orų prognozė Kaune - Orai24.lt
Orai, orų prognozė Klaipėdoje - Orai24.lt

Lietuvos sodininkų bendrijų asociacijos buveinės adresas: A. Merkio g. 1, Lapės, LT- 54078 Kauno r. sav.

Teisinė forma – asociacija, juridinio asmens kodas 160453369

Duomenys apie Lietuvos sodininkų bendrijų asociaciją kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre.