Žaliųjų atliekų rūšiavimas – pagal grafiką

Žemiau pateikiamas Sekunde.lt tinklalapyje publikuotas straipsnis „Žaliųjų atliekų rūšiavimas – pagal grafiką“.


Tvarkingai rūšiuojamos atliekos Panevėžyje, atrodo, dar ilgai bus tik tolima siekiamybė. Šiemet pirmi metai, kai įprastinėse miesto vietose nebeliko konteinerių žaliosioms atliekoms – dabar jos surenkamos tik didžiųjų gabaritų aikštelėse.

Panevėžio savivaldybė teigia, kad žaliųjų atliekų konteineriai įvairiose miesto vietose nepasiteisino, mat į juos gyventojai vertė viską, kas papuola. Negana to, į miestą žaliosios atliekos keliavo ir iš rajono.

Panevėžietė Birutė pasakoja gyvenanti bute, tačiau nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens įsikuria sode. Už šiukšles moka tiek mieste, tiek rajone, kur ir yra jos sodas. Tačiau soduose pastatyti tik mišriųjų atliekų konteineriai, o ir tie patys dažniausiai perpildyti. Kompostuoti žaliųjų atliekų ji neturi galimybės, mat komposto dėžėje nuolat apsigyvena žalčių šeimynos. „Kai tik važiuodavome į miestą, susikaupusias žaliąsias atliekas atveždavome į Staniūnų ir Ukmergės gatvių kampe stovinčius joms skirtus konteinerius. Buvo labai patogu, tačiau šiemet ne tik čia, bet niekur mieste nebeliko tokių konteinerių. Kaip tinkamai rūšiuoti atliekas, jeigu tam nėra galimybių“, – piktinosi moteris. […]

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

 

Komentarai nepriimami.