LR Žemės ūkio ministrei K. Prunskienei

Prašymas skirti specialistus, kurie atsakytų į sodininkų bendrijų keliamus klausimus ir kokios galimybes gauti sodininkų bendrijoms ES lėsas.


Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministrei K. Prunskienei.

Raštas Nr. 01-6
2008.04.16

Sodininkų bendrijų asociacija yra sukūrusi internetinę svetainę www.sbasociacija.lt, kurios tikslas supažindinti Respublikos sodininkus su veikiančiais ir ruošiamais įstatymais, nagrinėti iškilusias problemas, pasidalinti patirtimi, konsultuoti įvairiais klausimais. Daug sodininkų kreipiasi į mus įvairiais klausimais, todėl numatome išplėsti informavimo-konsultavimo funkcijas. Prašome Jūsų pagalbos, kad nurodytumėte darbuotojus į kuriuos galėtume kreiptis ir pateikti sugrupuotus klausimus, o tuo pačiu ir gautume atsakymus. Gautus atsakymus patalpintume svetainėje ir atsakytume pateikėjams. Dauguma klausimų surišti su žeme.

Šiuo metu sodininkų bendrijos negauna jokios paramos nei iš Savivaldybių, nei iš ES fondų. Ką reikia daryti, kad sodininkų bendrijos galėtų gauti ES fondų paramą infrastruktūros gerinimui.

Esame nepriskirti nei miesto, nei kaimo teritorijoms. Dabar nesprendžiant sodų teritorijų problemų, ateityje jos gali pasiekti katastrofišką mąstą.

Sodininkų bendrijų asociacijos pirmininkas
Eidigintas Germanavičius


 

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Komentarai nepriimami.