Klimato pokyčių santrauka – 2020 lapkritis

Klimato kaita vis labiau ir labiau užsimena apie save. Lietuvoje jau keli sausringi metai iš eilės, o pasaulyje vis didėja su krituliais ir potvyniais susijusių įvykių skaičius. Atrodo, lyg Lietuvos požeminiai vandenys veržtųsi iš po žemių (staigių ir purvo potvynių forma) tose pasaulio vietose, kuriose tokie reiškiniai būdavo labai reti arba jų išvis nebūdavo (pavyzdžiui, dykumose ir kalnuotose vietose).

Taip pat, nuostabą kelia neįprastose pasaulio vietose prapliūpstantys gausūs lietūs, sąlygojantys neproporcingai didelius potvynius (pr. žr. žemiau pateiktą 2020 m. lapkričio mėnesio klimato įvykių pasaulyje santrauką padieniui).

Paaiškinimų, kodėl įvairiose pasaulio vietose vis dažniau patvinsta kalnų upės vasaros gale (o ne tirpstant sniegui), niekas duoti neskuba, tačiau vis dažniau pasigirsta nuomonė, kad tai galėtų būti susiję su ilgalaikiais Žemės elektromagnetinio lauko bei Saulės aktyvumo ciklo pokyčiais.


Pastaba: „YouTube“ neturi galimybės matyti Jūsų asmeninės informacijos šiame puslapyje iki tol, kol nepaleidžiamas vaizdo įrašas.


 
Kitų mėnesių klimato įvykių santraukas, sudarytas kanalo „SOTT Media“, galima rasti klimato įvykių vaizdo įrašų grojaraštyje (apimančiame laikotarpį nuo 2014 m.), pavadintame „Earth Changes“ (vert. iš anglų k. „Žemės pokyčiai“): https://www.youtube.com/playlist?list=PLyKDWmrDyHH_xXmCSHSh6yZBhZzQs3xEt.
 

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Komentarai nepriimami.