Kreipimasis dėl partijos programos įgyvendinimo

Ruošiant politinių partijų programas Lietuvos sodininkų bendrijų asociacija kreipėsi į partijų lyderius, kad sodininkų problemų sprendimas būtų įtrauktas į partijų rinkimines programas. Praėjo nemažai laiko ir Lietuvos žmonės, turintys sklypus ar namelius sodininkų bendrijose, norėtų sulaukti sprendimų. Todėl LSBA kreipiasi į Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio (LRLS) pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, LRLS Aplinkos komiteto pirmininką Vytą Lužių ir Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininką Eugenijų Gentvilą.

Skaityti toliau →

Dėl susirinkimų sodininkų bendrijose karantino metu

Koronaviruso plitimui ne!

Sutinkamai su Vyriausybės nutarimo Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo 2.2.8 punktu, draudžiami visi „organizuoti žmonių susibūrimai viešoje vietoje iš anksto nustatytu laiku, išskyrus […] renginius atvirose ir uždarose erdvėse, kai renginyje dalyvauja ne daugiau nei 150 […] dalyvių […], kurie organizuojami ir vykdomi renginio organizatoriams užtikrinant […] dalyvių registravimą bei kontroliuojant […] dalyvių patekimą į renginio vietą, […] dalyviams renginį stebint tik iš sėdimųjų vietų, […] dalyviams viso renginio metu dėvint kaukes, […] bei užtikrinant kitas valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas […] sąlygas.… Skaityti toliau →

Karantinas pratęsiamas iki 2021-04-30

SARS-CoV-2 (COVID-19) koronavirusas

Vyriausybė penktadienį (2021-03-26) nusprendė, kad 2020-11-07 įvestas visuotinis karantinas, turėjęs galioti iki 2021-03-31, yra pratęsiamas dar vienam mėnesiui iki 2021-04-30 24:00 valandos. Vienuolikai dienų (nuo 2021-03-27 00:00 val. iki 2021-04-06 24:00 val.) apribojamas asmenų judėjimas tarp visų šalies savivaldybių, išskyrus tarp „žiedinių“ (t. y. besiribojančių Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus miestų ir rajonų) savivaldybių. Kitos karantino režimo sąlygos kol kas lieka nepakitusios.Skaityti toliau →

Karantinas pratęsiamas iki 2021-03-31

SARS-CoV-2 (COVID-19) koronavirusas

Vyriausybė trečiadienį (2021-02-24) nusprendė, kad 2020-11-07 įvestas ir 2020-12-16 sugriežtintas visuotinis karantinas, turėjęs galioti iki 2021-02-28, yra pratęstas dar vienam mėnesiui iki 2021-03-31 (trečiadienio) 24:00 valandos. Asmenų judėjimo tarp savivaldybių ribojimas pratęsiamas iki 2021-03-15 24:00 valandos, tačiau nuo 2021-02-25 leidžiamas judėjimas tarp „žiedinių“ (t. y. besiribojančių Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus miestų ir rajonų) savivaldybių bei leidžiama nedėvėti kaukių atvirose erdvėse, kai šalia 2 m spinduliu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius.Skaityti toliau →

Karantinas pratęsiamas iki 2021-02-28

SARS-CoV-2 (COVID-19) koronavirusas

Vyriausybė trečiadienį (2021-01-27) nusprendė, kad 2020-11-07 įvestas ir 2020-12-16 sugriežtintas visuotinis karantinas, turėjęs galioti iki 2021-01-31, yra pratęstas dar vienam mėnesiui iki 2021-02-28 (sekmadienio) 24:00 valandos. Iki tos pačios datos pratęstas ir asmenų judėjimo tarp savivaldybių ribojimas.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys informavo, kad įvedus griežtą karantiną, sergamumas COVID-19 yra sumažėjęs, bet per savaitę registruojamų naujų skaičius vis dar ženkliai didelis.… Skaityti toliau →