Kaip elgtis su sodininkų nenaudojama laisva žeme Seimas atsiklaus ir Vyriausybės

Diena.lt tinklalapyje buvo publikuotas straipsnis „Kaip elgtis su sodininkų nenaudojama laisva žeme Seimas atsiklaus ir Vyriausybės“ (žemiau pateikiama jo ištrauka).


Seimas imasi svarstyti parlamentaro Algirdo Butkevičiaus pateiktą Sodininkų bendrijų įstatymo pataisą, siūlančią mėgėjų sodų teritorijoje esančią bendrojo naudojimo žemę priskirti laisvos valstybinės žemės fondui.

Ketvirtadienį tokį projektą po pateikimo palaikė 100 Seimo narių, prieš buvo 2, susilaikė 10 parlamentarų. Į Seimo salę šis projektas sugrįš birželio 22 d. Seimas taip pat nutarė paprašyti Vyriausybės išvados dėl siūlomų įstatymo pakeitimų.

Pasak Seimo nario A. Butkevičiaus, įstatymo pataisų projektą parengti paskatino gyventojų kreipimaisi, kai jie negali įsigyti sodininkų bendrijai priskirtos, tačiau jos nenaudojamos bendrojo naudojimo žemės.

„LSBA naujienos“ – naujausi tinklaraščio įrašai el. paštu ne dažniau kaip kartą per savaitę. Užsisakydami naujienlaiškį, sutinkate su mūsų Privatumo politika. Prenumeratos galima atsisakyti bet kuriuo metu.

Komentarai nepriimami.